Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νίκος Σταυρέλης: Γιατί καταψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023

- Advertisement -

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταψηφίσαμε ως παράταξη το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων (13,9 εκατ συνεχιζόμενα έργα και 21,1 εκατ νέα έργα), αναφέροντας χαρακτηριστικά:

1. Το ποσοστό υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος 2022 είναι απελπιστικό 11,26%, όταν το 2020 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 17,8% και το 2021 18,98%. Δηλαδή κάθε πέρσι και καλύτερα.

2. Διαπιστώνουμε τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων. Μαθαίνω ότι σας πιέζουν και από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

3. Πέρσι σας δήλωσα ότι με τους ρυθμούς που πάτε αν θα πιάσετε 30% απορροφητικότητα θα είσθε ικανοποιημένοι. Μου απαντήσατε Δήμαρχε ότι το 30% θα το ξεπεράσετε σε μεγάλο βαθμό. Σας τόνισα τότε την ημερομηνία της δήλωσής σας αυτής με νόημα (20/10/2021). Να που σήμερα πέσατε πάλι εντελώς έξω στις προβλέψεις σας.

4. Δεν σας υποβάλαμε πρόταση δική μας διότι όταν το κάναμε για τα τεχνικά προγράμματα 2020 και 2021 ούτε καν τα λάβατε υπόψη σας. Οπότε δεν έχει νόημα να μας κοροϊδεύετε. Εξάλλου δεν χρειάζεστε την ψήφο μας. Η πρότασή σας έστω και με μία θετική ψήφο από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα περάσει. Αυτή είναι η δημοκρατία σήμερα στην αυτοδιοίκηση.

5. Το τεχνικό πρόγραμμα 2023 που προτείνετε είναι ΑΔΙΚΟ και ΦΤΩΧΟ.

► Φτωχό διότι ως ΝΕΑ έργα είναι μόνο 10.000.000 €, αν εξαιρέσουμε βέβαια το Μουσικό Σχολείο 11 εκατ. που και αυτό καθυστερεί η δημοπράτησή του 1,5 χρόνο.

► Άδικο διότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα έργο σε αρκετές κοινότητες ή συνοικίες. Όπως Αγγελόκαστρο, Κόρφος, Κατακάλι, Γαλατάκι, Κουταλάς, Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσος, Σολομός, Ξυλοκέριζα, Εξαμίλια, Συνοικισμό, Ποσειδωνία, Αγία Άννα.

6. Τα νέα έργα είναι όλα οδοποιίες. Λείπουν αναπτυξιακά έργα σε όλο το Δήμο. Και αυτά που έχετε υπολογίσει είναι σε μεγάλο βαθμό με αναθέσεις.

17 Νέα έργα προβλέπονται με ΑΝΑΘΕΣΗ. Ουσιαστικά έχετε παραδοθεί όπως καταλαβαίνουμε.

7. Όλη τη 4ετή πλέον θητεία σας δεν είδαμε να εκτελείτε έστω και ένα έργο με Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Το επικαλεστήκατε αρκετές φορές αλλά τίποτα.

8. Επί των έργων:

► Δημοτικό Θέατρο. Χρειάζεται γενναία παρέμβαση . Βάλτε κονδύλι για συντηρήσεις επισκευές. Το κτίριο απαξιώνεται εσωτερικά και εξωτερικά πολλά χρόνια τώρα. Υγρασία στο υπόγειο, σαθρά τμήματα, επιχρίσματα εσωτερικά φθορές, αποχέτευση, κλιματισμός, εξωτερικοί σωλήνες ομβρίων, μάρμαρα σπασμένα, βάψιμο εξωτερικά, κουρτίνες, φωτισμός, σκηνή κ.ά.

► Δημοτική Αγορά. Τίποτα. Λόγια λόγια λόγια.

► Ανάπλαση πλατείας Παναγή Τσαλδάρη. Από το 2021 μέχρι το 2023 τίποτα απολύτως. Βάλατε 100.000€ που δεν φθάνουν με τίποτα. Το υπόλοιπο έργο πέριξ της πλατείας (Ερμού, Κύπρου και Αντίστασης) πότε θα γίνει; Είχατε δεσμευτεί τον Μάρτιο 2021 ότι άμεσα θα κάνατε άλλη εργολαβία. Λόγια Λόγια Λόγια

► Ανάπλαση παραλιακών μετώπων. Κανένα κονδύλι σε κανένα τμήμα (Κανταρέ, Καλάμια, Ποσειδωνία, Λέχαιο, Περιγιάλι, Σαρωνικός, Κόρφος).

► Πολιτισμός. Κανένα απολύτως έργο (Μουσείο Μικρασιατών, Άσσος, Γαλατάκι, Λέχαιο, Χιλιομόδι)

► Αθλητισμός. Κανένα έργο. Ούτε κλειστό Γυμναστήριο, ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο οικόπεδο της Καλλιθέας , ούτε γήπεδα τένις, ούτε το γήπεδο ποδοσφαίρου 10 στρεμμάτων που μας παραχωρήθηκε μέσα στο στρατόπεδο.

► Κληροδότημα Σακελλαρίου στο Περιγιάλι. Κόψατε τις ελιές το 2020 και μας είπατε θα φτιάξετε γήπεδο ποδοσφαίρου. Ακόμα περιμένουμε.

► Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου. Ακόμα να αρχίσει παρά το γεγονός ότι πήρατε απόφαση τον Ιούνιο να δώσετε 830.000 € στον εργολάβο αποζημίωση χωρίς να έχει γίνει έργο. Πείτε τα στους κατοίκους της Αρχαίας Κορίνθου ότι τους κοροϊδέψατε.

► Αγροτική Οδοποιία. Είχατε δεσμευτεί για 2 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης κάθε χρόνο σε κάθε χωριό. Ελάχιστα πράγματα.

► Μουσικό σχολείο 11.000.000 €. Ενταγμένο στο Τρίτσης πάνω από χρόνο και ακόμα δεν έχετε δημοπρατήσει το έργο.

► Ταρτάν στίβου 478.000 € για τα στάδια Κορίνθου και Χιλιομοδίου. Εγκεκριμένη πίστωση 2 χρόνια και ακόμα δεν έχετε κάνει τη μελέτη του έργου.

► Ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου 1.000.000€. Δυστυχώς και εδώ ούτε τη μελέτη δεν έχετε συντάξει δύο χρόνια.

Εμείς καταψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου και δεσμευτήκαμε για θετική ψήφο για κάθε έργο που θα έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις νομιμότητας (μελέτες, εγκρίσεις, άδειες κλπ), όπως άλλωστε έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/12/2022

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog