Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σαλάτα» η μεικτή συνεδρίαση του Δ.Σ Κορίνθου

- Advertisement -

«Σαλάτα» η μεικτή συνεδρίαση του Δ.Σ Κορίνθου – Δεν ξέρει ή δεν μπορεί το τμήμα πληροφορικής; – Τι κάνει η δημοτική αρχή;

Η εικόνα που βγαίνει στον αέρα είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ο Δήμος της πρωτευούσης στερείται σύγχρονου συστήματος μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου, όταν άλλοι, πολύ μικρότεροι και ορεινοί δήμοι έχουν κατορθώσει να μεταδίδουν τα συμβούλια τους άρτια.  Όσοι επιλέγουν να παρακολουθήσουν μια live συνεδρίαση του Δ.Σ Κορίνθου εν αρχήν δεν βλέπουν ΟΛΟΥΣ τους συμβούλους. Η μια και μοναδική κάμερα του συστήματος παραμένει ακούνητη, όποιος και να μιλά, ενώ στο πεδίο της δεν περιλαμβάνονται σταθερά σύμβουλοι που είναι στα τελευταία έδρανα όπως οι σύμβουλοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά, ο κ.Καλλίρης στο κέντρο και όταν έρχεται, αριστερά ο κ.Μπίτζιος ή ο κ.Μουρούτσος που συχνά επιλέγουν εκείνο το έδρανο.

Ο ήχος είναι το δεύτερο πρόβλημα αφού το…απαρχαιωμένο όπως αποδεικνύεται σύστημα, μια σφυρίζει, μια δεν δουλεύει, ελέγχεται αν καταγράφει κιόλας αφού το ρεπορτάζ λέει πως κάποιες συνεδριάσεις έχουν χαθεί τα παράσιτα.  

Ο ήχος βέβαια είναι ένα γενικότερο πρόβλημα ειδικά στις μεικτές συνεδριάσεις, εκείνες δηλαδή που οι σύμβουλοι μετέχουν δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι της τηλεδιάσκεψης λοιπόν όταν μιλούν ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ στην Liveμετάδοση που γίνεται από την ιστοσελίδα Korinthos.gr. Αυτό το δεδομένο οδήγησε και στην οργισμένη ανάρτηση του συμβούλου Χρήστου Κορδώση ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και η τοποθέτηση του για το τεχνικό πρόγραμμα δεν ακούστηκε ποτέ!

Η εικόνα της τηλεδιάσκεψης τώρα είναι χειρότερη αυτής της μιας και μοναδικής κάμερας αφού οι σύμβουλοι που έχουν συνδεθεί δεν έχουν εικόνα ούτε της αίθουσας ενώ θα έπρεπε αλλά ούτε και των συνδεδεμένων συμβούλων. Βλέπουν απλά ότι δείχνει η κάμερα του λάπτοπ που έχει ο πρόεδρος μπροστά του, στην τελευταία συνεδρίαση έδειχνε απλά το έπιπλο με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες να είναι έντονες.

Ο Πρόεδρος από την πλευρά του, προφανώς δεν γνωρίζει τα τεχνολογικά αν και με 2 χρόνια πανδημίας θα έπρεπε να έχει μάθει, με αποτέλεσμα να έχει τον ήχο ανοιχτό σε όλους τους συνδεδεμένους μέσω τηλεδιάσκεψης! Τι σημαίνει αυτό; Πως ο ήχος του κάθε συνδεδεμένου συμβούλου, από το σπίτι, το αυτοκίνητο ή τον χώρο που συνδέεται να περνά στην συνεδρίαση. ΄Κάποιοι δε σύμβουλοι, θεωρώντας πως δεν ακούγονται, τηλεφωνούν, συνομιλούν με τα παιδιά τους ή με οποιονδήποτε άλλο είναι στο χώρο, συζητήσεις που ακούνε όλοι στην αίθουσα τελικά!

Το τραγικότερο όλων είναι πως στις συνεδριάσεις, και αφού δεν υπάρχει τεχνική γνώση του προεδρείου, δεν υπάρχει κανένα στέλεχος από το τμήμα πληροφορικής του δήμου το οποίο βεβαίως συνολικά είναι υπόλογο για την απαράδεκτη μετάδοση του συμβουλίου.

Δεν ξέρει ή δεν μπορεί το τμήμα Πληροφορικής; Ότι και αν συμβαίνει από τα δυο η δημοτική αρχή, σεβόμενη τους πολίτες και τους συμβούλους οφείλει να παρέμβει και να αποκαταστήσει την εικόνα που εκθέτει το μεγαλύτερο δήμο της Κορινθίας και έναν δήμαρχο ο οποίος είναι λάτρης της τεχνολογίας, ως γνωστόν!

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, το διάστημα της πανδημίας, όλοι οι δήμοι, όλες οι υπηρεσίες εκπαιδεύτηκαν σε ανάλογα συστήματα. Καθημερινά βλέπουμε άρτιες μεταδόσεις, μεικτές συνεδριάσεις και εκδηλώσεις, με τεχνογνωσία και σεβασμό σε όσους μετέχουν και παρακολουθούν, με τα ονόματα όσων μιλούν, με κάδρο στον ομιλητή.  

Δυστυχώς στο δήμο Κορινθίων το τμήμα πληροφορικής φαίνεται να βρίσκεται στο 1990 και η ευθύνη πλέον περνά στην δημοτική αρχή, δεδομένου ότι ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως εφ εξής όλες οι συνεδριάσεις θα είναι μεικτές προς διευκόλυνση των συμβούλων.

Χ@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog