Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Αθηνά Κόρκα στην αποκάλυψη Μνημείου Μικρασιατών στο Ξυλόκαστρο και σε εκδήλωση στη Βόχα

- Advertisement -

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα παρευρέθηκε στην παρουσίαση του Ιστότοπου «Σταφιδική Κρίση και Υπερατλαντική Μετανάστευση» που αφορά την ψηφιοποίηση επιστολών λαογραφικού και αρχειακού υλικού της καλλιέργειας της σταφίδας, που έλαβε χώρα μεταξύ του 1900 -1930.

Μια εκδήλωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας για το έργο που υλοποιείται με την χρηματοδότηση και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κα Κόρκα συνεχάρη τους διοργανωτές και τους επιστήμονες που επιμελήθηκαν το αρχείο επισημαίνοντας πως η σταφιδική κρίση είναι συνυφασμένη με την αθρόα μετανάστευση εκείνης της εποχής. Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ενέργειες οι οποίες διαιωνίζουν τις δράσεις των προηγούμενων γενεών.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα  συμμετείχε στην αποκάλυψη Μνημείου Μικρασιατών στο Ξυλόκαστρο. Η κα Κόρκα συνεχάρη τον  σύλλογο Ελπινίκη και την Πρόεδρο κ Νικολοπούλου για αυτή την πρωτοβουλία απότισης Τιμής και Μνήμης στους Μικρασιάτες. Συγκινητική ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου από τον 98χρονο κ Πασχαλίδη, Μικρασιάτη πρώτης γενιάς.

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι ρε μεγάλο γεγονός. Ξέρεις πόσοι σφαγιάστηκαν; Έτυχε να ακούσεις ποτέ, να διαβάσεις κανα ρημάδι; Για σένα μεγάλο γεγονός είναι μάλλον μόνο το ποδόσφαιρο… Και εις άλλα με υγεία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog