Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Δίμηνη παράταση ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

- Advertisement -
  • Η παράταση θα δοθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2023 – «Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

 

Δίμηνη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιο συγκεκριμένα η παράταση θα δοθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου του 2023.

«Δεν ακολουθούμε επιδοματική πολιτική, μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι «σήμερα έχουμε 3 δισ. λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018. «Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη».

Market Pass: Ποιοι και πότε θα εισπράττουν το επίδομα για τα ψώνια

Παράλληλα, αναφερόμενος στο νέο μέτρο της κάρτας αγορών, είπε ότι η διάταξη κατατίθεται αύριο στη Βουλή και ψηφίζεται την Τετάρτη.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, που θα είναι ανάλογη με το Fuel Pass, θα ανοίξει στα μέσα του Φεβρουαρίου και οι πρώτες πληρωμές να γίνουν στα τέλη του ίδιου μήνα. Όσοι επιλέξουν να πληρωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν το 80% της επιδότησης που τους αναλογεί και θα πάρουν τα χρήματα σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα θα καλύπτει αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων κ.ά., αλλά και σε λαϊκές αγορές εφόσον οι έμποροι έχουν POS. Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης, ότι «δεν είναι μόνο για τρόφιμα, αλλά για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτούς τους χώρους». Είπε, εξάλλου, ότι το ποσό θα πιστώνεται, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, στην κάρτα κάθε μήνα και εάν δεν χρησιμοποιηθεί δεν θα χάνεται αλλά θα μετακυλίεται στον επόμενο μήνα.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για άγαμο και 24.000 ευρώ ζευγάρι, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το market pass είναι ανεξάρτητο από την επιταγή ακρίβειας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog