Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιάννος Μιχόπουλος: Παραμένω στη διάθεση κάθε σοβαρής δημοτικής πρωτοβουλίας

- Advertisement -

Με ανοιχτή επιστολή που διανέμει μέσω των ΜΜΕ, ο Γιάννος Μιχόπουλος απευθύνεται στους συνδημότες. Να υπενθυμίσουμε σε όσους δεν γνωρίζουν ότι ο κ. Μιχόπουλος, μετά την παρότρυνση του Δημήτρη Βασιλείου, δέχθηκε να ηγηθεί ενός κοινού ψηφοδελτίου, ενώνοντας τις 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Λουτρακίου-Π-ΑΘ.

(Λογοθέτη, Καραπανάγου, Ζερβού, Βασιλείου) . Οι συζητήσεις και οι επαφές μετά από δύο μήνες κατέληξαν…στο πουθενά!

Ο κ. Μιχόπουλος στην επιστολή του, δεν εξηγεί τους λόγους επακριβώς που δεν συμφώνησαν τελικώς με τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά διευκρινίζει ότι «παραμένει στη διάθεση κάθε σοβαρής δημοτικής πρωτοβουλίας, χωρίς πολικαντισμούς»!

 

Αναλυτικά η επιστολή του

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων επιτρέψτε μου να συστηθώ σε όσους δεν με γνωρίζουν.
Ονομάζομαι Γιάννος Μιχόπουλος, σπούδασα φυσική και διοίκηση επιχειρήσεων.

Η επαγγελματική μου ενασχόληση με έκανε πολίτη του κόσμου, αλλά αυτό ποτέ δεν επισκίασε τον πολίτη του Λουτρακίου. Γεννήθηκα στο Λουτράκι από το οποίο δεν «έφυγα» ποτέ, γιατί εδώ είναι το σπίτι μου, η μητέρα μου, τα όνειρά μου, το μέλλον μου και η ψυχή μου.

Πριν λίγους μήνες δέχθηκα μια εξαιρετικά τιμητική για μένα πρόσκληση, να διερευνήσουμε από κοινού το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διαφορετικής και αξιόπιστης διοίκησης του Δήμου μας, που κατά κοινή ομολογία έχει χαθεί στη γραφειοκρατία και έχει μείνει πίσω από την εποχή και τις ανάγκες της.

Η ιδέα που συζητήσαμε είναι ήδη γνωστή, γιατί πάντα η φήμη προηγείται ακόμα και των γεγονότων. Είναι αλήθεια πως με βρήκε θετικό αυτή η προοπτική. Πάντα με γοήτευε η ιδέα της συνεισφοράς μου στον τόπο μας, από οποιαδήποτε ιδιότητα μου ζητηθεί. Ίσως να είχε και μια δόση ρομαντισμού, μια που ο παππούς μου, ο Κωνσταντίνος Μπολέτης ο γιατρός, διετέλεσε Δήμαρχος επί σειρά ετών.

Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη αυτή προσπάθεια δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς για διάφορους λόγους.

Μου έδωσε όμως την ευκαιρία να μιλήσω με φορείς, με φίλους, με συμπολίτες και να καταθέσω το μικρό μου όραμα για ένα σύγχρονο Δήμο, ανοικτό στην κοινωνία, τις νέες τεχνολογίες, με βλέμμα στο μέλλον και τις προκλήσεις των καιρών. Ένα Δήμο με πρότυπα Ευρωπαϊκά, χωρίς αγκυλώσεις και προσωποποιήσεις, ένα Δήμο που κοιτάει μπροστά κι όχι πίσω, στο ένδοξο αλλά ξεθωριασμένο, τουριστικό μας παρελθόν. Ένα Δήμο δημοκρατικό, αλλά επίσης λειτουργικό και αποτελεσματικό, στον οποίο θα υπάρχει στόχευση και πλάνο για μια καλύτερη αξιοποίηση της
προνομιακής γεωγραφικής του θέσης, των φυσικών πλεονεκτημάτων του και πάνω απ’ όλα του ανθρώπινου δυναμικού του. Ένα Δήμο αξιοκρατικό κι αναπτυξιακό, για ένα αύριο αντάξιο των απαιτήσεων όλων μας, ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Η μακρά σταδιοδρομία μου σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολύπλοκες εργασιακές σχέσεις και δραστηριότητες, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμα εργαλεία στην κοινή μας προσπάθεια για να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Τις γνώσεις, την εμπειρία και τις γνωριμίες μου τις κατέθεσα σε όλους τους μέχρι σήμερα συνομιλητές μου και τους ζήτησα να κρίνουν αυτοί αν πράγματι τις χρειάζεται ο Δήμος και η κοινωνία μας.

Οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία δεν έγιναν ποτέ μόνο από κάποιον πεφωτισμένο, αλλά πάντα ήταν και θα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας, διαλόγου και κοινής προσπάθειας μιας ομάδας που έχει αληθινό όραμα για μια καλύτερη ζωή, ένα Δήμο με μέλλον για τα παιδιά μας αλλά κι όλους τους πολίτες, ένα Δήμο ορόσημο στον εθνικό κι ευρωπαϊκό χάρτη.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαι βέρος Λουτρακιώτης και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Σαν Λουτρακιώτης και δημότης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αλλά και σαν τεχνοκράτης, έτσι σκέπτομαι, έτσι σχεδιάζω και έτσι ονειρεύομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν μεσσίες, τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω έτσι τον εαυτό μου. Υπάρχουν όμως ιδέες, γνώσεις και διαφορετικές εμπειρίες, που αν συνδυαστούν με ανθρώπους που πιστεύουν στο Εμείς και στην ομαδική δουλειά, μπορούν να κάνουν μικρά και μεγάλα θαύματα.

Καθώς πλησιάζουμε στο ξεκίνημα μιας καινούργιας χρονιάς, ο καθένας μας θα κάνει τα δικά του όνειρα και σχέδια για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι κι εγώ, θα παραμένω στη διάθεση κάθε σοβαρής δημοτικής πρωτοβουλίας, να μοιραστούμε απόψεις κι ιδέες, χωρίς δεσμεύσεις και, κυρίως, χωρίς πολιτικαντισμούς. Το έχουμε όλοι ανάγκη αυτό. Θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου να συνεχίσω να συμμετέχω σ’ ένα τέτοιο ανοικτό διάλογο και να καταθέτω θέσεις και απόψεις που ίσως φανούν χρήσιμες για τον τόπο μας στο μέλλον.

Mε τιμή και σεβασμό, καλές γιορτές και καλή χρονιά!

ΓΙΑΝΝΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
Δεκέμβρης 2022

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 Ανώτατο στέλεχος διοίκησης επιχειρήσεων με 30ετή εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στους τομείς της Ενέργειας, της Βιομηχανίας, των Μεταφορών και του Περιβάλλοντος

 Έχει διευθύνει μεγάλες επιχειρησιακές μονάδες σε εθνικό, διακρατικό και παγκόσμιο επίπεδο με ετήσιο τζίρο πάνω από 1 δις ευρώ και συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων. Εχει διακριθεί στην ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικής, καθώς και την διαχείριση μεγάλων αλλαγών

 Αριστούχος Φυσικός του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Durham της Αγγλίας, έχει συμπληρώσει τις σπουδές του με την παρακολούθηση σεμιναρίων Διοίκησης Επιχειρήσεων σε διακεκριμένα εκπαιδευτικα ιδρύματα, όπως το Institute of Directors (UK), το ΙΜD (Switzerland), το Ashridge (UK), και το American Management Centre (Belgium)

 Παντρεμένος, με 3 παιδια (ηλικίας 24, 21 και 16) (όλοι δημότες Λουτρακίου)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ 

2014 – τωρα Καθηγητής Εταιρικής Διακυβέρνησης, Στρατηγικής, Διαχείρισης Αλλαγών και Ηγεσίας. Ιδρυτής συμβουλευτικής κι εκπαιδευτικής εταιρίας mentoring & coaching για νέους και νέες www.epiphany.enterprises

2019 – 2022 Πρόεδρος ΔΣ, ΔΕΣΦΑ (εταιρία Φυσικού Αερίου, πολυμετοχικής ιδιοκτησίας)

2017 – 2021 Παγκόσμιος Εμπορικός Διευθυντής, Authentix (US-based nanotechnology company)

2013 – 2014 Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Νέων Αγορών, Vestas (Hamburg, Germany)

2009 – 2014 Γενικός Διευθυντής Ελλάδας & Κύπρου, Vestas (Νο1 εταιρεία Αιολικής Ενέργειας)

2008 – 2009 Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ξεκίνησε το πρόγραμμα αναδιοράνωσης)

1990 – 2008 Διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις (top 1%) σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, Shell International (πχ περιφερειακός Γενικός Διευθυντής, μέλος της παγκόσμιας διοικητικής ομάδας με έδρα την Σιγκαπούρη της Shell Marine Products, υπεύθυνος για 23 χώρες στη Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Αφρική και Νοτιοανατολική Ασία)

1987 – 1990 Μεταπτυχιακός ερευνητής / επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίων (UK, Αυστρία)

1984 – 1987 Διδακτορικό Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Durham (UK)

1979 – 1984 Αριστούχος απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πραγματικά ένας τέτοιος άνθρωπος χρειάζεται για τον δήμο ένας άνθρωπος με στόχους και χωρίς πολίτικες επιδιώξεις.Αλλά που να βρει πρόσφορο έδαφος σε αυτόν τον δήμο που μόνο τα συμφέροντα μετράνε. Μακάρι τελικά να κατεβεί!

  2. Είναι Λουτρακιωτης τον γνωρίζω μαζί πηγαίναμε σχολείοΠαρ όλο που είχε οικονομική δυνατότητα επέλεξεΝα ανοίξει τα φτερά του μορφώθηκε δούλεψε Και έγινε ένας αξιόλογος και οικογενειάρχης άνθρωποςΤέτοιους θέλουμε το αξίζει φαίνεται και από την πορεία του

  3. Για να πουμε την αληθεια, οι τεχνοκρατες γενικα ειναι φαγανες. Δεν κερδιζουν ευκολα εμπιστοσυνη, γιατι τους εχει βγει το κακο ονομα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog