Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γουρουνοκαβγάδες στην Ορεινή Κορινθία

- Advertisement -

O Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γκούρας σε συνεργασία με το Λύκειο Γκούρας πραγματοποίησαν τους «Γουρουνοκαβγάδες», μια τοπική γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στην πλατεία του χωριού Γκούρα, στην ορεινή Κορινθία.

Στην κεντρική πλατεία άναψαν μεγάλη φωτιά και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί.

 

Η Γκούρα Κορινθίας

Από τα όμορφα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, η Γκούρα αποτελεί προορισμό τόσο χειμερινό όσο και καλοκαιρινό, με κλίμα που χαρακτηρίζει όλες τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, δηλαδή χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα που φτάνουν ακόμα και τους -10 βαθμούς και ήπιες το καλοκαίρι. Ότι πρέπει για να γεμίσετε με καθαρό οξυγόνο.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 945 μέτρων σε μία περιοχή της ορεινής Κορινθίας γεμάτη εκπλήξεις, στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το χωριό ονομάστηκε έτσι από την λέξη «γκούρα» που σημαίνει βραχώδη περιοχή με πολλά νερά.

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν μας λέει το άρθρο σας τι είναι οι «γουρούνοκαβγαδες που γίνετε στην Γκούρα !!Βλεποντας το τίτλο του άρθρου περιμενα να δω τι είναι το έθιμο αυτο !!Μηπως εκεί στην πλατεία του χωριού βάζουν τα γουρουνάκια να μαλώνουν η μόνο τα τρώνε ?Φυσικα κάνω πλάκα μην παρεξηγηθώ !Καλη χρόνια σε όλους 🥃

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog