• Τουλάχιστον 57 οι νεκροί από τον «κυκλώνα βόμβα» – Σκηνές αποκάλυψης και φόβοι για περισσότερες απώλειες – Δείτε βίντεο

Τη στιγμή που η Ευρώπη βιώνει καλοκαιρινά Χριστούγεννα, η Αμερική συνεχίζει να παγώνει. Η κλιματική αλλαγή, έχει φέρει τα πάνω κάτω με τις δύο Ηπείρους να αντιμετωπίζουν τελείως αντίθετες καιρικές συνθήκες. Μέσα σε μία μέρα, οι δύο Ήπειροι, είχαν 72 ολόκληρους βαθμούς Κελσίου, διαφορά. Από τη μία πλευρά Καναδάς, ΗΠΑ και Μεξικό έχουν πολικές θερμοκρασίες, ενώ από την άλλη, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και Ελλάδα έχουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

 

Η χειμερινή καταιγίδα με παγωμένους ανέμους, που σαρώνει εδώ και ημέρες τις κεντρικές και τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να θερίζει ζωές, αφήνοντας επίσης δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ηλεκτρικό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μονάχα στην κομητεία Έρι της Νέας Υόρκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε εθνικό επίπεδο στους 57, σύμφωνα με το NBC.

&

Η χιονοθύελλα που σαρώνει τις ΗΠΑ είναι σπάνιας σφοδρότητας σύμφωνα με ειδικούς και οι εικόνες θυμίζουν σκηνές “αποκάλυψης”. «Σε ορισμένες περιοχές, το να είσαι σε εξωτερικό χώρο μπορεί να οδηγήσει σε κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) σε ένα δελτίο. Η υπηρεσία συμβούλεψε οποιονδήποτε ταξιδεύει ή βγαίνει έξω να «προετοιμαστεί για υπερβολικό κρύο ντυμένος με πολλές στρώσεις, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος και να συσκευάσει χειμερινά κιτ ασφαλείας στα οχήματά σας».

 

protothema.gr