Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καλυμμάτων τιμονιού; σε τι χρησιμεύουν

- Advertisement -

Eνα κάλυμμα τροχού διεύθυνσης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της επιφάνειας του τροχού ελέγχου και να βελτιώσει τη γενική εμπειρία οδήγησης.

Η εφαρμογή ενός καλύμματος βοηθά στη μείωση των χιλιομέτρων του κατευθυντήριου τροχού σας από την τακτική, υποστηριζόμενη χρήση (καλύτερα να φθαρεί το κάλυμμα παρά ο ίδιος ο τροχός)

Ο κατευθυντήριος τροχός του οχήματος μας επιτρέπει να συντονίζουμε το όχημά μας, αλλά επιπλέον να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να αποφύγουμε πιθανά ατυχήματα.

Ταυτόχρονα, είναι το αρχικό τμήμα του οχήματος που βλέπουμε από τη θέση του οδηγού και το κύριο κομμάτι του θαλάμου επιβατών του οχήματος που χρησιμοποιείται συνεχώς. Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να εγγυηθούμε αρχικά ότι το εξωτερικό στρώμα του κατευθυντήριου τροχού δεν θα χαλάσει γρήγορα, ότι το κράτημά μας σε περίπτωση κρίσης θα είναι ασφαλές,

Το κάλυμμα του κατευθυντήριου τροχού, ή αλλιώς η επίδεση του κατευθυντήριου τροχού, δίνει σημαντική ασφάλεια στην επιφάνειά του, αφού καλύπτει τα σημεία όπου έρχεται σε επαφή με τα χέρια του οδηγού, επεκτείνει την ευρωστία του κρατήματος και, ανάλογα με την απόφαση, ανακαινίζει με το ιδανικό για κάθε τρόπο οδήγησης, το εσωτερικό του οχήματος.

Σε επιφυλακή, υπάρχουν καλύμματα τροχών κατεύθυνσης οχημάτων από διαφορετικά υλικά, σε τεράστιο αριθμό ποικιλιών και μεγεθών, για κάθε είδος τροχού κατεύθυνσης και για κάθε γούστο. Ωστόσο, πριν ρίξουμε μια ματιά στα πιο διάσημα είδη, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι πριν επιλέξουμε θα πρέπει να βρούμε το μέγεθος του τροχού κατεύθυνσης του οχήματός μας. Η αλληλεπίδραση για την εύρεση των στοιχείων του καλύμματος τροχού καθοδήγησης είναι εξαιρετικά απλή. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι η εξωτερική μέτρηση του τροχού ελέγχου.

 

 Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καλύμματα τιμονιού

 

  • Δερμάτινο κάλυμμα τιμονιού . Τα περισσότερα καλύμματα τροχών διεύθυνσης είναι κατασκευασμένα από δέρμα αγελάδας ή δερματίνη. Υπάρχουν τόσο σε στιγμιαία δομή (μέσω), όσο και ως τμήμα παραλληλογράμμου με ανοίγματα στις πλευρές που είναι τοποθετημένο με ένα εξαιρετικό σχοινί. Το δέρμα αγελάδας επανασχεδιάζει αισθητά το εσωτερικό του οχήματος και προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση. Δεν μυρίζει και προστατεύει άψογα το εξωτερικό στρώμα του τροχού ελέγχου. Το κύριο αρνητικό είναι ότι είναι προσβάσιμο σε σχεδόν δύο αποχρώσεις. Έχει την καλύτερη στερεότητα.
  • Υφασμάτινο κάλυμμα τιμονιού .Το εύρος των ποικιλιών και των σχεδίων είναι πραγματικά γιγαντιαίο. Ταυτόχρονα, συγκρατεί τον ιδρώτα από τα χέρια, έτσι ώστε η ευεξία της λαβής να χάνεται σπάνια. Δημιουργείται αποκλειστικά σε προετοιμασμένη δομή (παρελθόν) και είναι πιο πρακτικό. Τα αρνητικά του στοιχεία είναι ότι δεν έχει την ανθεκτικότητα του δέρματος αγελάδας και ότι συγκεντρώνοντας χώμα, μπορεί να ενισχύσει τις μυρωδιές.

Υπάρχουν επίσης καλύμματα από διάφορα υλικά, γούνα, πλαστικό κ.ο.κ., ωστόσο η επιφάνειά τους γενικά δίνει απλώς μια καλαίσθητη ενημέρωση, επειδή είναι χρήσιμα, αλλά μάλλον καθιστούν δύσκολη τη συγκράτηση του τροχού ελέγχου. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, η απόφαση βρίσκεται στα “χέρια” του οδηγού.

 

 

Παρατηρήστε ποια είναι τα κορυφαία πλεονεκτήματά σας, δώστε μοντέλα για το πώς τα έχετε εμπλέξει στο παρελθόν, και τέλος, περιγράψτε τα αποτελέσματα που έχετε πετύχει. Όσον αφορά τις ποικιλίες και τα σχέδια, μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια μεγάλη ποικιλία για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στο γούστο σας.

Καλύμματα τιμονιού από δέρμα αγελάδας ή δερματίνη ξεχωρίζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πραγματικά ότι δεν υπάρχουν και άλλα γενικά εξαιρετικής ποιότητας.Τα καλύμματα τιμονιού χωρίζονται επίσης σε ραμμένα ή δερμάτινα .

Ζητήστε να επιλέξετε το κάλυμμα που είναι λογικό για το δικό σας τιμόνι κατεύθυνσης, μετράμε την απόσταση και το πάχος του τιμονιού κατεύθυνσης. Θα συγκρίνετε σε μία από τις συνοδευτικές κατηγορίες: μικρή, μεσαία, μεγάλη.e κατάσταση του καλύμματος του τιμονιού διεύθυνσης και το επίπεδο του προβλήματος βασίζονται αποκλειστικά στο είδος. Τα πιο γνωστά καλύμματα είναι τα τελευταία.

Δηλαδή, είναι έτοιμα και απλώς περνάμε τη μία πλευρά στον κατευθυντήριο τροχό και τραβώντας την άλλη, περνάμε και τα υπόλοιπα. Τα δέρματα (γενικά από δέρμα αγελάδας) είναι πιο σοβαρά για να ξεπεραστούν. Έχουν ανοίγματα κατά μήκος του τμήματος από το οποίο περνάει η πετονιά για να τα στερεώσουμε.

Ξεκινώντας από ένα συγκεκριμένο σημείο, περνάμε το ακραίο μέρος του καλύμματος στον τροχό διεύθυνσης και το στερεώνουμε περνώντας το σχοινί μέσα από τα κύρια ανοίγματα που βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο. Συνεχίζουμε με παρόμοιο τρόπο, κινούμενοι κυκλικά γύρω από τον τροχό διεύθυνσης κατά μήκος του ορθογώνιου καλύμματος μέχρι να καλύψουμε ολόκληρο τον τροχό διεύθυνσης, και στη συνέχεια δένουμε το σχοινί με ασφάλεια.

 

Πηγή πληροφοριών:

https://www.autodoc.gr/info/gr-kalymmata-timonioy-se-ti-chrisimeyoyn-kai-prepei-na-chrisimopoioyntai

https://www.agrinioculture.gr/2019/01/26/axesoyar-aytokinitoy-symvoyles-gia-na-epilexete-kalymmata-kathismaton-kai-timonioy/

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog