Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου! Τι δεν μας άρεσε…(βιντεο-φωτο)

- Advertisement -

Μια «ωραία ατμόσφαιρα» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στην Κόρινθο, αλλά πολλά πράγματα δεν μας άρεσαν γιατί παρέκλιναν από τον Κανονισμό.

Οταν μιλάμε για συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ενός δήμου, αναφερόμαστε στο ανώτατο πολιτικό όργανο, που λαμβάνονται πολύ σοβαρές πολιτικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον κάθε τόπου και των δημοτών κατά συνέπεια.

Αρα η χαλαρότητα δεν συνάδει…

Παρακολουθήσαμε χθες τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν αβρότητες. Καθόλου κακό θα μου πείτε να είναι οι άνθρωποι ευγενείς. Μας προκάλεσε εντύπωση όμως το γεγονός αυτό, υποκριτικό θα το χαρακτηρίζαμε αφού παρακολουθούμε  στα social media «καρφιά», μύδρους και έντονη πολιτική αντιπαράθεση που αγγίζει τα όρια του ξεκατινιάσματος από στελέχη και υποστηρικτές των συνδυασμών.

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είθισται να χρησιμοποιείται  β πληθυντικό πρόσωπο αλλά στην Κόρινθο,οι περισσότεροι, με πρώτο διδάξα τον Πρόεδρο, αλληλοπροσφωνώνται με τα μικρά τους ονόματα!

Ο Πρόεδρος δε, κατά τη διάρκεια της πιο σημαντικής συνεδρίασης, της ύψιστης για το έτος, αυτής της ψήφισης του προϋπολογισμού, βγήκε έξω για τσιγάρο… Ισως να κάνουμε εμείς λάθος που θεωρούμε τα δημοτικά συμβούλια της ψήφισης ή μη των προϋπολογισμών τα πιο σπουδαία για ένα δήμο… ιστορικά μάλιστα!

 

Οι σύμβουλοι που είχαν συνδεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, είχαν ανοιχτά τα μικρόφωνα, συζητούσαν για τις δουλειές τους και ακούγονταν, ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοι γελούσαν με όσα διαδραματίζονταν ζωντανά.

Ο Σπύρος Ζαχαριάς πριν την ψήφιση του προυπολογισμού δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση. Κανείς όμως, ούτε η γραμματέας ούτε ο Πρόεδρος το κατέγραψαν  ως όφειλαν.  Μετά από λίγη ώρα ο κ Ζαχαριάς επέστρεψε και ξανακάθισε στα έδρανα, χωρίς κανείς και πάλι να δώσει σημασία. Απλά γελούσαν …….

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο Κανονισμός του δημοτικου συμβουλίου, φαντάζει απλώς ένα κείμενο που δεν του δίνεται η ανάλογη αξία, αφού ο Πρόεδρος κατά παράβαση δεν τον τηρεί σε πολλά σημεία ενώ δίνει το λόγο σε όποιον θέλει και όχι στους επικεφαλής.

Μάλιστα όταν έδωσε το λόγο στον κ. Σταυρέλη (επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης), εκείνος δείχνοντας τον κ Πνευματικό (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης) είπε στον Πρόεδρο: «Τον  κανονισμό», υπενθυμίζοντάς του δηλαδή ότι έπρεπε πρώτα να μιλήσει ο κ. Πνευματικός. Ετσι και έγινε!

Απαξιώθηκε ο Πρόεδρος του Αγίου Ιωάννου κ. Στέφης και πάλι από τον Πρόεδρο του ΔΣ, αφού στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έγινε η ψηφοφορία και το λόγο πήρε ο κ. Στέφης μετά την ψηφοφορία. Πνευματικός και Σταυρέλης καθώς και άλλοι σύμβουλοι τόνιζαν στον κ. Κυριαζη να μιλήσει ο Πρόεδρος του χωριού πρώτα .  Ο κ. Στέφης στην τοποθέτησή του προσκαλούσε όλες τις παρατάξεις να υπερψηφίσουν το θέμα…αλλά μετά την ψηφοφορία…

Στη συνέχεια και πάλι κατά παράβαση του Κανονισμού ο κ. Δόντης (σύμβουλος) μίλησε πριν την κ. Τσόγκα (επικεφαλής) …… Αυτό επέτρεψε ο Πρόεδρος, αν και η κ. Τσόγκα ζήτησε το λόγο και ο κ. Δόντης δέχθηκε το προφανές, να μιλήσει πρώτα η επικεφαλής. Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Δόντη.

Πριν τελειωσει η ψηφοφορία οι σύμβουλοι έφευγαν αφού είχαν δηλώσει την ψήφο τους. Αλλοι υπερψήφισαν, άλλοι καταψήφισαν, όρθιοι, βάζοντας τα παλτά τους αποχωρούσαν ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος, ενώ ο Πρόεδρος ακόμα μετρούσε ψήφους!

 

 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τους μισούς συμβούλους να έχουν αποχωρήσει και τους άλλους μισούς να περιμένουν όρθιοι να λήξει η συνεδρίαση! Ενώ ο Πρόεδρος καταμετρά ακόμα ψήφους!!

 

 

Χ@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog