Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ.
Τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής κατά περιφερειακή ενότητα, δήμο και δημοτική ενότητα, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.
Παράλληλα δε, εστάλησαν στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία στον Δήμο Αθηναίων οι κάτοικοι ανέρχονται στους 430.362.
Στην περιφέρεια Αττικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών ο πληθυσμός ανέρχεται στους 717.373 ενώ στον Βόρειο Τομέα στους 481.758.
Αναλυτικά ο πληθυσμός στην Αττική:
Δυτικός Τομέας Αθηνών 405.623
Νότιος Τομέας Αθηνών 425.112
Ανατολικός Τομέας Αθηνών 403.714
Στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά ο πληθυσμός είναι 388.480 κάτοικοι ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης 884.945. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι είναι 244.569.
Σύμφωνα με τα στοιχεία
Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας 268.451
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας 296.574
Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου 285.528
Αλλαγές σε 16 βουλευτικές έδρες φέρνει η απογραφή
Μεγάλες αλλαγές καταγράφονται στις βουλευτικές έδρες, μετά τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού του 2021.
Μεγάλες αλλαγές καταγράφονται σε συνολικά 16 βουλευτικές έδρες, μετά τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού του 2021.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί, 14 εκλογικές περιφέρειες χάνουν ή κερδίζουν μία ή δύο έδρες. Συγκεκριμένα, σε έξι εκλογικές περιφέρειες υπάρχει αύξηση του αριθμού των εδρών και σε οκτώ περιφέρειες μείωση των εδρών.
Πιο αναλυτικά, κερδίζουν δύο έδρες ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών, η Α΄ Θεσσαλονίκης και η Αχαΐα.
Αντιθέτως, από μία έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Κοζάνη, η Άρτα, η Καστοριά και η Θεσπρωτία. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες καθίστανται, πλέον, μονοεδρικές περιφέρειες.
capital
Ώστε λοιπόν, ούτε το αποσοβήσαμε, ουτε το αποτρέψαμε, ούτε ομως και το αποφυγαμε, εις στο να πέσουμε κάτω απο το “ψυχολογικό φραγμα” και όριο των 10.000.000 Ελληνίδων & Ελλήνων πολιτών. Εάν μάλιστα, σε αυτά τα μολις 9.700.000 κατοικων που μας “έδειξε” η τελευταία αυτή, απογραφη, συνεκτιμηθούν, συνυπολογιστούν, αλλά και βεβαίως, αφαιρεθουν και το 1.500.000 – 2.000.000 αλλοδαπών, προσφύγων και μεταναστών που κατοικοεδρεύουν και διαμενουν μονίμως εις ετούτη την καθολα φιλοξενη και “ανοικτή” σε όλους και στους πάντες και στα πάντα – πατρίδα μας – ε, απλως τοτε, μιλάμε πλέον, καθώς και δικαίως, για μια κανονική, πραγματική και αληθινη Ελληνική τραγωδία… Μια χαρά, και όλα ανθηρά, και όλα τέλεια, και όλα έξοχα, και όλα περίφημα, και όλα υπέροχα, καί όλα καλά, και εις άλλα με υγεια, βρε καλά μου παλικάρια και χρυσά μου παιδια… Τασος
Ας ελπίζουμε ένα 2023 με λιγότερες κουβέντες για μερικούς-μερικούς και περισσότερα έργα.