Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορινθία: Ο ‘Αι  Γιάννης είπε «ναι» στο αιολικό πάρκο! 

- Advertisement -
  • Ευκαιρία ανάπτυξης και προοπτικής «είδε» το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη και είπε ομόφωνα «ναι» στην δημιουργία αιολικού πάρκου.

«Είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και καλώ όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου να πούνε ναι» είπε στο δημοτικό συμβούλιο  ο τοπικός Πρόεδρος Γιάννης Στέφης εκφράζοντας την βούληση της τοπικής κοινωνίας αλλά και ένα συσσωρευμένο παράπονο ετών αν κανείς θυμηθεί το πόσοι έταξαν την δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στην περιοχή (επι υπουργίας Αναστάση Παπαληγούρα) αλλά οι φυλακές ουδέποτε ανεγέρθηκαν παρ ότι η τοπική κοινωνία διακαώς τις επιθυμούσε και οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.  

«Τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συγκρατώ άλλες παλαιότερες θέσεις εδώ μέσα. Αν θέλουμε να πούμε τι κάνει ζημιά, αυτό είναι το λατομείο και όχι οι ανεμογεννήτριες. Μια χαρά είμαστε και οι άνθρωποι και τα ζώα. Βόσκουν, μεγαλώνουν, γεννάνε. Παρακαλώ όλες τις παρατάξεις να ψηφίσουν θετικά το θέμα» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο τοπικός πρόεδρος κ. Στέφης.

Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων κλήθηκε  γνωμοδοτικά να αποφανθεί, μια γνωμοδότηση τυπική θα έλεγε κανείς αφού άλλες μελέτες, οι περιβαλλοντικές και βέβαια οι αδειοδοτήσεις θα δώσουν ή όχι το πράσινο φως.  

Το συμβούλιο έχοντας ως παράδειγμα το Στεφάνι και το αιολικό πάρκο που εκεί έχει δημιουργηθεί χωρίς καταγεγραμμένες επιπτώσεις, απεφάνθη θετικά. «Αν κάποιος έχει στοιχεία για περιβαλλοντικές επιπτώσεις που εμείς δεν γνωρίζουμε να τα γνωστοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός φέρνοντας το Στεφάνι ως παράδειγμα.

 

Την απόφαση του συμβουλίου, λίγη ώρα μετά την λήψη της, σχολίασε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σπύρου κάνοντας λόγο για απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ , όμως η απόφαση ήταν τυπική, γνωμοδοτική και ουδεμία επίπτωση δεν θα είχε στις διαδικασίες ακόμα κι αν ήταν αρνητική.  Μάλιστα ο κ.Σπύρου ειρωνεύτηκε την τοποθέτηση του τοπικού προέδρου σχολιάζοντας πως μίλησε ο επιστήμονας (!) και συνεχάρη την εκπρόσωπο του ΚΚΕ που καταψήφισε (η εκπρόσωπος του ΚΚΕ καταψηφίζει πάντοτε και εδώ εγείρεται το ζήτημα της ωφέλειας που έχει η στάση αυτή στην κοινωνία και στην πρόοδο του δήμου). 

X@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog