Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα εν δήμω Κορινθίων (παραπολιτική στήλη 2/1/2023)

- Advertisement -

Άνοιξαν φίλοι μου τα δημαρχεία και τα διοικητήρια Κυριακάτικα για να μπει ο νέος χρόνος! Να και οι ευχές, δως του και οι χειραψίες! Ποτά και γλυκά για το καλό της ημέρας και του χρόνου! Η αβρότητα στο φουλ! Καλά να είστε άρχοντες!

Σύσσωμη η ηγεσία της αντιπεριφέρειας στο διοικητήριο της οδού Κροκιδά, σύσσωμη πήγε και στο μέγαρο της Κολιάτσου. Τώρα… ποιος θα είναι ο νέος χωρικός; Μόνο ο Παναγιώτης Νίκας το ξέρει, διότι φίλοι μου, η νέα χρονιά φέρνει και αλλαγές στις καρέκλες και στα χαρτοφυλάκια. Ήρθε η σειρά του Χάρη Βυτινιώτη; Θα δούμε!

Μπίτζιος; Παρών! Ο μοναδικός αντιδήμαρχος που έσπευσε, αν και ξενύχτης όπως δήλωσε, να ευχηθεί στο δήμαρχο Κορινθίων ανήμερα της εορτής στο δημαρχείο ήταν ο Δημήτρης Μπίτζιος. Άφαντοι ολίγον τι οι υπόλοιποι, περιορίστηκαν, φαντάζομαι, στις τηλεφωνικές ευχές! Μπίτζιος – Αντιδήμαρχοι : 1-0

Τον φάγατε βρε παιδιά τον Νίκο Σταυρέλη! Πήγε ο άνθρωπος να ευχηθεί στο δήμαρχο μαζί με τα μέλη της παράταξής του. Που είναι το κακό; Πολιτική δεν σημαίνει πόλεμος αν και στην Κόρινθο τους τελευταίους μήνες ορισμένοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κλίμα. Καλώς έκανε ο Νίκος Σταυρέλης και τα στελέχη της ΠΝΟΗΣ και πήγαν. Και έπρεπε και οι υπόλοιποι να πάνε! Σε κοινωνία πολιτισμένη ζούμε και οι υποψήφιοι μας , οι άρχοντες μας πρέπει να έχουν παιδεία. Για όνομα Θεού με τα φακελώματα!

«δεν έχω αποφασίσει αν θα είμαι υποψήφιος» είπε στο δημοτικό συμβούλιο λίγο πριν το 2022 μας αποχαιρετήσει ο Αλέξανδρος Πνευματικός. Είναι πράγματι έτσι ή ο πρώην δήμαρχος διαμορφώνει κλίμα με την αοριστία και την αναμονή; Ο χρόνος πια εγγύς όμως και όλων τα τσανάκια θα ξεκαθαρίσουν.

 

Ποτίστε τα και λιγάκι εκείνα τα Αλεξανδρινά καλέ! Ναι μαραίνονται γρήγορα αλλά θέλουν και μια φροντίδα, όχι; Ο Δήμαρχος πάντως ανακοίνωσε στο ΔΣ πως υπάρχει μεγάλη προμήθεια σε φυτά και δέντρα τη νέα χρονιά. Ο Δήμαρχος και ουχί ο αντιδήμαρχος ο οποίος ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι…ξανά. Άτιμη μασχάλη να μην χωράς δυο καρπούζια!

Ανέλαβε καθήκοντα ο Ανδρέας Ζώγκος στην αντιδημαρχία οικονομικών. Εξαιρετική επιλογή, εξαιρετική παρουσία. Τέτοιες χρειάζεται ο δήμος! Καλή θητεία, όσο απομένει, αντιδήμαρχε!

Μας μπέρδεψαν οι ευχές της ΠΝΟΗΣ στο Instagram«Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, να αναπτύσσουμε το δήμο μας και τη νέα χρονιά γράφουν!»  Ρε Παναγία μου είναι ο Σταυρέλης δήμαρχος;

Γεμάτοι και ξέχειλοι οι μεταλλικοί κάδοι στο κέντρο της Κορίνθου καθημερινά. Όχι παιδιά δεν μας φταίει η υπηρεσία καθαριότητας. Η παιδεία μας φταίει! Το βλέπεις γεμάτο και όμως συνεχίζεις. Βάζεις και το δικό σου! Και αν είναι ξέχειλο; Το πετάς το δικό σου κάτω! Θα μου πεις, εδώ βάλαν οι νοικοκυρές τις σακούλες τις μαύρες δίπλα για να μην περπατήσουν 100 μέτρα έως τον κάδο, τι λέμε τώρα!

Μας μπερδέψατε κάποιοι, τελικά το χριστουγεννιάτικο χωριό ήταν καλό ή κακό; Ή μήπως ήταν καλό στην αρχή μετά έγινε λίγο κακό και μετά ξανά καλό; Αχ καημένη δημοσιογραφία!

 

Στάση αναμονής τόσους μήνες από τον Σταύρο Κεφάλα ο οποίος έχει κατορθώσει στο Δημοτικό συμβούλιο να είναι η “λευκή ψήφος”. Ο Δημοτικός σύμβουλος έχει πάρει αποστάσεις από τον συνδυασμό με τον οποίον εξελέγη (τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Πνευματικού) ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν στηρίζει ή όχι την δημοτική αρχή. Ως επι το πλείστον ψηφίζει λευκό ή απουσιάζει. Το ρεπορτάζ λέει πως είχε ζητήσει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο από το Βασίλη Νανόπουλο αν και…πως να δοθεί χαρτοφυλάκιο όταν δεν έχει προηγηθεί ανεξαρτητοποίηση; Το έχει χάσει το τραίνο ο δημοτικός σύμβουλος; Θα είναι άραγε εκ νέου υποψήφιος; Πολλοί λένε όχι.

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος Αντώνης Κυριαζής ανέφερε δυο δικαιολογημένως απόντες (Πλατή και Καλλίρη). Οι άλλοι Πρόεδρε; Διότι έχουμε παραδείγματα συμβούλων που έχουν να φανούν αρκετό καιρό, δια ζώσης ή και διαδικτυακά. Η δημόσια αναφορά περί τήρησης του κανονισμού θα ισχύσει ή ξεχάστηκε;

 

Με αγωνία αναζητά εκείνη η κίνηση, η ομάδα της Τενέας, η παρέα, όπως θέλετε πείτε το, επικεφαλής προκειμένου να κατέλθει στις εκλογές απέναντι από τον Βασίλη Νανόπουλο. Βέβαια μέχρις ώρας μόνο φωτογραφίες στο διαδίκτυο και κουβέντες στα πηγαδάκια. Και οι εκλογές δεν γίνονται ούτε στα πηγαδάκια, ούτε στο διαδίκτυο.

 

Δεν πείστηκε ο Νίκος Σταυρέλης απο τις απαντήσεις του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, τις οποίες μάλλον θεώρησε υπερβολικές. Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο που βρισκόταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, είπε γελώντας «Χαρά γράψτα».

 

 

Καλή χρονιά λοιπόν! Καλό ’23!  

Υγεία να έχουμε και κέφι να γράφουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας, πάντα με καλή προαίρεση και  σατιρική διάθεση σε αυτή τη στήλη! μην ξεχνάμε είναι και εκλογική η χρονιά!

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υγεία να έχουμε και κέφι να γράφουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας, πάντα με καλή προαίρεση και σατιρική διάθεση σε αυτή τη στήλη! μην ξεχνάμε είναι και εκλογική η χρονιά”! Ευκαιρία είναι λοιπόν, μιας και φετος είναι και εκλογική χρόνια, να πούμε σε ορισμενους καταλληλότερους, λαοπροβλητους, δημοφιλεστερους, αριστους, πετυχημένους, ξεγνοιαστους και ανέμελους, ένα μεγάλο, δυνατό, τρανταχτό, εκκωφαντικό, βροντωδες, ηχηρό, οσο και ξεγυρισμενο, “άντε γεια”… Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog