Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: Νέα πεζοδρόμια & συνοδευτικές υποδομές από το Κέντρο ως το Συνοικισμό Κορίνθου (Video-Φωτο)

- Advertisement -
  • B.Nανόπουλος: Οι δεσμεύσεις μας Υλοποιούνται – Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια προς τον Συνοικισμό
  • Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή των νέων πεζοδρομίων και όλων των συνοδευτικών σε αυτά υποδομών προς τον Συνοικισμό της Κορίνθου 

Σήμερα στη συμβολή των οδών Εθνικής Ανεξαρτησίας και Πυλαρινού, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο αρμόδιος Ανιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Πούρος, βρίσκονταν στο σημειο για επιτόπια αυτοψία και παραχώρησαν δηλώσεις τους δημοσιογράφους.

Για το έργο που ξεκινά από την οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας και φτάνει έως τον Συνοικισμό ο κ.Δήμαρχος δήλωσε:

«Το είπαμε, το κάναμε. Είχαμε υποσχεθεί νέα πεζοδρόμια από την Εθνικής Ανεξαρτησίας προς το Συνοικισμό, η δέσμευση μας αυτή υλοποιείται! Τα πεζοδρόμια που κατασκευάζουμε πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αποκαθιστούν την κίνηση των πεζών οι οποίοι θα μπορούν με την ολοκλήρωση του έργου να κινούνται με άνεση και ασφάλεια από το κέντρο προς τον Συνοικισμό και αντίστροφα. Είναι ένα έργο που η περιοχή ζητούσε για πολύ καιρό και το υλοποιούμε ως δημοτική αρχή. Σε αυτή την φάση γίνεται από τον εργολάβο η τοποθέτηση των κυβόλιθων ενώ πρέπει να σας πω πως είχε προηγηθεί ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο, αυτός της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ. Με την υπογειοποίηση απαλείφουμε την αισθητική ρύπανση με ότι αυτό συνεπάγεται και προσφέρουμε ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο στους πολίτες και τους επισκέπτες μας. Ακολουθεί το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πατρών και το μεγάλο έργο των 2,8 εκ ευρώ για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλη την πόλη της Κορίνθου»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου ενώ ανακοίνωσε και την έναρξη εργασιών στον σταθμό του ΟΣΕ την προσεχή Τρίτη.

«Με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων προχωρούμε και στην αλλαγή του φωτισμού με σύγχρονη τεχνολογία led. Θα τοποθετηθούν σώματα 7 μέτρων από την συμβολή της οδού Ανεξαρτησίας έως και το ΔΕΛΤΑ της Κορίνθου. Θα διέλθουμε τον Συνοικισμό από την Ιωνίας, θα μπουν στα πεζοδρόμια αντιολισθητικοί βιοκλιματικοί κυβόλιθοι ώστε να απαλείψουμε το πρόβλημα ολισθηρότητας που υπάρχει σήμερα ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για την κίνηση των τυφλών. Η τοποθέτηση των φωτιστικών θα είναι στην σωστή θέση για να μην ενοχλούν την γραμμή των τυφλών και την κίνηση των πεζών. Το έργο άργησε λίγο γιατί προηγήθηκε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή . Μαζί με την ανάπλαση που ξεκινά την Τρίτη το πρωί στον ΟΣΕ συνδέουμε δυο ιστορικές περιοχές, τον συνοικισμό και την αγία Άννα με το κέντρο της πόλης.
Με την ίδια μελέτη αλλάζουμε και τα φώτα της οδού Αθηνών τα 12 μέτρα έως την περιοχή του Γαλαξία.»

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τέρμα Κροκιδά δεν έχει περάσει ποτέ ούτε ο δήμαρχος ούτε ο κ πουρος…όχι πεζοδρόμιο δεν έχουν δει τα μάτια μας ποτέ .αλλα…..τα χορτάρια απ’ το οικόπεδο το μεγάλο στην Μακαρίου κ Κροκιδά..δεν έχει καθαριστεί ποτέ…(εννοώ ότι δεν έχει επιβληθεί ποτέ πρόστιμο απ’ το Δήμο για να καθαριστει)φίδια ποντίκια κ αρουραίοι κάνουν παρτυ

  2. Φτιάξτε κ στην Τέρμα Κροκιδά κάνα πεζοδρόμιο κ.Νανοπουλε…κ εμείς άνθρωποι είμαστε εδώ…αλλιώς μην περάσεις για ψήφους….θα πάρεις μόνο αγγούρια απ’ την λαϊκή….ξεχασμένη περιοχή τελείως από εδώ εμείς….βιτρίνα δεν είναι μόνο το κέντρο…σωστά;ρίξτε κάνα πρόστιμο στο οικόπεδο που τα χορτάρια είναι 2μ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog