Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στο Λουτράκι (φωτο-Video)

- Advertisement -

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Τα Άγια Θεοφάνεια, είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης ενώ αποτελεί παράλληλα την τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου. Ο αγιασμός των υδάτων έγινε με τιμές σε ολόκληρη τη χώρα, όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και σε λίμνες και ποτάμια. Με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Kορινθιακού Κόλπου στο Λουτράκι.

Στο λιμάνι  πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, , παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Το παρών έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, του λιμενικού, της πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
 
Το Σταυρό έπιασε ο 15χρονος Γιώργος Δεσφινιώτης!! Δέκα άτομα έπεσαν φέτος για το Σταυρό, όμως ο μικρότερος, ο 15χρονος Γιώργος, μαθητής του Γυμνασίου, κατάφερε να βουτήξει πρώτος και να τον πιάσει.
 

 
Ο μικρός μαθητής περιχαρής και συγκινημένος δήλωσε στο Loutrakiblog.gr
 
«Αισθάνομαι υπερήφανος και τυχερός που κατάφερα να πιάσω το Σταυρό. Είναι η πρώτη φορά που πέφτω. Θα το ξανακάνω !»
 
 
 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog