Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι θέλει να πει ο Ναπολέων;

- Advertisement -
  • Το όνομα του Αλέξανδρου Πνευματικού, πάντα θα προκαλεί  το ενδιαφέρον της πολιτικής ζωής του δήμου Κορινθίων.

Πως θα ήταν άλλωστε διαφορετικά τα πράγματα αφού αναντίρρητα ο πρώην δήμαρχος αποτελεί μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο του τόπου, διετέλεσε 3 θητείες δήμαρχος και έβαλε σφραγίδα και υπογραφή στη νέα ταυτότητα της πρωτεύουσα του νομού.

Πολλοί περίμεναν μετά την ήττα του 2019 ότι ο Αλέξανδρος Πνευματικός θα τα παρατούσε, ότι θα απογοητευόταν, ότι δε θα συμμετείχε στα δημοτικά συμβούλια κλπ.

Αντιθέτως, σε πείσμα κάποιων, παρέμεινε, άσκησε αντιπολίτευση ώς όφειλε, αντιπρότεινε λύσεις σε διάφορα θέματα και ακόμα παραμένει στη θέση που όρισαν οι δημότες, τιμώντας την ψήφο τους, το ρόλο του και το θεσμό που εκπροσωπεί, υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την παρακαταθήκη που άφησε.

Στην Κόρινθο ως γνωστόν έχει ήδη, εδώ και καιρό ανακοινώσει την κάθοδο στις εκλογές ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ κ. Νίκος Σταυρέλης και οσονούπω σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog, στις 22 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει επίσημα και ο νυν δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Η συζήτηση όμως στα καφενεία και στα πολιτικά πηγαδάκια, εξακολουθεί να στρέφεται γύρω από τον Αλέκο Πνευματικό. «Τι θα κάνει ο Αλέκος;» «Θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος;» «Αν όχι, ποιον θα στηρίξει;»

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός, αν και έχει ρωτηθεί, προτιμά ακόμα να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αφήνοντας έωλα σενάρια να συζητώνται, θεωρίες να πλανώνται, αφήνοντας ακόμα σε αγωνία και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ως παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός, μπορεί να αναπτύξει το «μηχανισμό» του, μπορεί να συσπειρώσει και μπορεί να δημιουργήσει «πονοκεφάλους». Ακόμα και η αναμονή της αποφάσεώς του είναι μια πολιτική τακτική. Δημιουργείται κλίμα γύρω απο το όνομά του και αυτό το εισπράττει. Μόλις έχει ασφαλή συμπεράσματα θα πεί το «ναι» ή το «όχι».

Από την άλλη, ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης, Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, προέβη σε μια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook τις προηγούμενες μέρες, ταράζοντας τα νερά …

Τι θέλει να πει ο Ναπολέων; Mήνυμα με πολλούς αποδέκτες μπορεί να θεωρηθεί αφού γράφει «Εγώ είμαι αυτός που και στις εκλογές του 2019 όταν έχασες σου είπα δήμαρχε μαζί θα είμαστε και σε αυτή την θητεία και δεν θα είσαι μόνος»

Και συνεχίζει «Έτσι και τώρα δηλώνω δημόσια ότι είμαι δίπλα σου, μαζί με όλον τον κόσμο που σε αγαπάει και σε θέλει για ακόμη μία φορά Δήμαρχο Κορινθίων»

  • Είναι έτοιμος ο Αλέκος να ανακοινώσει κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές;
  • Προετοιμάζει το κλίμα και το έδαφος ο Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος;

Kαταλήγοντας γράφει « Ηγέτης δεν γίνεσαι γεννιέσαι», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αλέκος ήταν, είναι και θα είναι ο Ηγέτης της Κορίνθου;

Τα σχόλια φίλων που ακολουθούν στην ανάρτηση «Καλή επιτυχία» αλλά ο τοπικός πρόεδρος αρκείται σε like με καρδούλα!

Δηλώσεις με μέτρο και περίσκεψη ο Αλέκος, «φωτιά» με την ανάρτησή του ο Ναπολέων.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν, τις οποίες παρακολουθούμε στενά, αφού σε ερώτησή μας και οι δύο άνδρες, αφενός ο κ. Πνευματικός, αφετέρου ο κ. Γιαννακουλόπουλος, προτιμούν να κρατήσουν σιγήν ιχθύος για την ώρα.

Χ@ra

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μετά από 3 θητείες, κούρασε, όπως κούρασε κσι ο Γκιώνης. Η μόνη τους διαφορά είναι πως ο Γκιώνης εξακολουθεί να μην έχει αντίπαλο, οπότε από πολλούς ψηφίζεται κατ’ανάγκη. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στον δήμο Κορίνθου. Ήταν να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Τώρα το ποτάμι δεν έχει επιστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog