Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

- Advertisement -

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε ηλικία 82 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του «Υγεία», μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επί 7 ημέρες ο τέως μονάρχης νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Η υγεία του ήταν ήδη κλονισμένη και ένα οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο σπίτι του στο Κολωνάκι ήρθε να επιβαρύνει την κατάσταση.

Στο πλευρό του βρισκόταν σύσσωμη η οικογένειά του, τα παιδιά του, η σύζυγός του, Άννα Μαρία καθώς και οι αδερφές του που ταξίδεψαν από την Ισπανία.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος έπαθε το οξύ εγκεφαλικό ενώ είχε προσβληθεί από κορονοϊό τον Ιανουάριο του 2022, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο με πνευμονία ενώ αντιμετωπίζει και κινητικά προβλήματα.

Ο Κωνσταντίνος Β΄ (Αθήνα, 2 Ιουνίου 1940 – 10 Ιανουαρίου 2023) ήταν Βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος. Από το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα κατά της δικτατορίας που οργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου, ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Ως βασιλιάς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας με σημαντικότερη την εμπλοκή του στα γεγονότα της Αποστασίας, όταν συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα την παραίτηση του τελευταίου.

Στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Αχαρνών, τον Μάρτιο του 2003.

 

www.gazzetta.gr

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέθανε η Ελισαβετ δεν θα μείνει καθένας τώρα !!Μονο η Ζωζώ δεν πέρνει χαμπάρι !!ΥΓ μετά τον Αντρέα τον Ουαλλια τώρα και ο κύριος Τάσος τα μαζεύει και φεύγει !!Δυστυχως θα παραμείνουν μόνο οι γκρινιάρηδες οι μίζεροι και παραπονιαρηδες εδώ στο μπλογκ !!Σεβαστο αυτο αφού η πολιτική του loutrakiblog δεν σηκωνει «διαφορετικές «ευχάριστες ,αθλητικές απόψεις !!Καλη συνέχεια και υγεία και ευτυχία στον κύριο Τάσο !!

  2. Σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια, σεβαστέ, εκλεκτέ και αγαπητέ μου κύριε! Αναμφίβολα, διακρίνεστε και ξεχωρίζετε εδώ μέσα για το ήθος σας, την ευγενεια ψυχης, τον πολιτικό σας, πολιτισμό, και την εν γένει, καλοσύνη σας. Και σε εσάς, εύχομαι υγεία, δύναμη, προσωπική ευτυχια και ο,τι το καλύτερο να συμβαίνει πάντοτε, στη ζωή σας. ΥΓ. Πιστέψτε με, δεν μου είναι καθόλου μα καθολου εύκολο και απλό, το να αποχωριστω – και μαλιστα και οικειοθελως – το “Loutrakiblog”!! Σου δημιουργεί αυτό – αναντίρρητα – μιας μορφής και ένα ειδους… μαγνητικης εξαρτήσεως, μαζι και πλήρη εθισμό!! Προσωπικά, θα το προσπαθήσω, αν και τελικά, δεν είμαι και τόσο πολυ σίγουρος, εις στο να μπορέσω και να τα καταφέρω, να… πετύχω, κάτι τέτοιο!!! Οψομεθα, λοιπόν… Τασος

  3. Σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια, σεβαστέ, εκλεκτέ και αγαπητέ μου κύριε! Αναμφίβολα, διακρίνεστε και ξεχωρίζετε εδώ μέσα για το ήθος σας, την ευγενεια ψυχης, τον πολιτικό σας, πολιτισμό, και την εν γένει, καλοσύνη σας. Και σε εσάς, εύχομαι ολόψυχα, υγεία, δύναμη, προσωπική ευτυχια και ο,τι το δυνατον καλύτερο να συμβαίνει πάντοτε, στη ζωή σας. ΥΓ. Πιστέψτε με, δεν μου είναι καθόλου μα καθολου εύκολο και απλό, το να αποχωριστω – και μαλιστα και οικειοθελως – το “Loutrakiblog”!! Σου δημιουργεί αυτό – αναντίρρητα – μιας μορφής και ένα ειδους… μαγνητικης εξαρτήσεως – μαζι, θα ‘λεγα – και πλήρη εθισμό!! Προσωπικά, θα το προσπαθήσω, αν και τελικά, δεν είμαι και τόσο πολυ σίγουρος, εις στο να μπορέσω και να τα καταφέρω, να… πετύχω, κάτι τέτοιο!!! Οψομεθα, λοιπόν… Τασος

  4. Σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια, σεβαστέ, εκλεκτέ και αγαπητέ μου κύριε! Αναμφίβολα, διακρίνεστε και ξεχωρίζετε εδώ μέσα για το ήθος σας, την ευγενεια ψυχης, τον πολιτικό σας, πολιτισμό, και την εν γένει, καλοσύνη σας. Και σε εσάς, εύχομαι ολόψυχα, υγεία, δύναμη, προσωπική ευτυχια και ο,τι το δυνατον καλύτερο να συμβαίνει πάντοτε, στη ζωή σας. ΥΓ. Πιστέψτε με, δεν μου είναι καθόλου μα καθολου εύκολο και απλό, το να αποχωριστω – και μαλιστα και οικειοθελως – το “Loutrakiblog”!! Σου δημιουργεί αυτό – αναντίρρητα – μιας μορφής και ένα ειδους… μαγνητικης εξαρτήσεως – μαζι, θα ‘λεγα – και πλήρη εθισμό!! Προσωπικά, θα το προσπαθήσω, αν και τελικά, δεν είμαι και τόσο πολυ βέβαιος και σίγουρος, εις στο ο,τι μπορώ και να τα καταφέρω, να… πετύχω, κάτι τέτοιο!!! Οψομεθα, λοιπόν… Τασος

  5. Αιωνία η μνήμη του. Μόνο που είναι τέως Βασιλεύς των Ελλήνων. Βασιλεύς ήταν και πάντα θα είναι. Το δημοψήφισμα του ’74 αφορούσε την αλλαγή πολιτεύματος και όχι το τίτλο του Βασιλέως. Αυτός δεν αφαιρείται. Είναι θλιβερή η παραχάραξη κατά το δοκούν των βολεμένων πολιτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog