Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ποιούς ανακοινώνει στις 22 ο Νανόπουλος; Τα τηλέφωνα στην…αναμονή!

- Advertisement -
  • Αποκλειστικό ρεπορτάζ
  • Πρόσκληση ακόμα δεν υπάρχει ωστόσο έχει διαρρεύσει πως στις 22 του Γενάρη ο Δήμαρχος Κορινθίων θα κάνει ουσιαστικά την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας είναι η επίσημη ονομασία ωστόσο όλοι καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για την εκλογική αφετηρία του Βασίλη Νανόπουλου ο οποίος, η αλήθεια είναι, παρ ότι η προεκλογική περίοδος έχει απο καιρό ανοίξει στο δήμο Κορινθίων, δεν «σύρθηκε» σε επιλογές άλλων στελεχών αλλά επέλεξε ο ίδιος το πως και το πότε θα σημάνει την έναρξη του δικού του εκλογικού αγώνα.

Ο χρόνος λοιπόν είναι γνωστός, στις 22 του Γενάρη ημέρα Κυριακή. Ο τόπος, λέει το ρεπορτάζ, θα είναι το δημοτικό θέατρο της Κορίνθου, ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει την τελευταία παρουσίαση – απολογισμό του Αλέξανδρου Πνευματικού λίγο πριν τις εκλογές του 2019 αλλά και την ορκωμοσία του σημερινού δημάρχου το ίδιο έτος.

Σημειολογικό; Σίγουρα ο χώρος δεν επελέγη τυχαία, ειδικά αν κανείς σκεφτεί και την χωρητικότητά του. Θέλει ο Βασίλης Νανόπουλος να στείλει μήνυμα ισχύος; Προφανώς! Και έτσι πρέπει για οποιονδήποτε εν ενεργεία Δήμαρχο.

 

Η ουσία βέβαια είναι στο περιεχόμενο της εκδήλωσης και αυτό δεν ολοκληρώνεται στην κοπή της βασιλόπιτας και τις ευχές. Ο Δήμαρχος αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του και βέβαια, δεν μιλάμε για 5 ή 10 ονόματα. Ο αριθμός που έχει αναφερθεί είναι 40!

 

Ποιά θα είναι αυτά τα ονόματα είναι μια κουβέντα που αναπτύσσεται, τόσο αναφορικά με τις νέες υποψηφιότητες όσο και με τις υπάρχουσες, τα ονόματα δηλαδή που αποτελούν την δημοτική ομάδα του Βασίλη Νανόπουλο σήμερα.

Ο Δήμαρχος, είναι σαφές και εκλογικά ορθό, θα πρέπει να ανακοινώσει ένα μεγάλο μέρος από τους εν ενεργεία συμβούλους της δημοτικής του παράταξης. Με τον τρόπο αυτό θα δείξει σύμπνοια και ενότητα, στοιχεία που έχουν βληθεί τους τελευταίους μήνες αφού στελέχη που ανήκουν στην παράταξή του και κατέχουν σήμερα θέσεις, διατυπώνουν αντιρρήσεις και διαφωνίες σε συζητήσεις τους εκτός δημαρχείου, κάποια στελέχη μάλιστα δηλώνουν και ευθαρσώς πως δεν θα συμπορευτούν στην εκλογική αναμέτρηση με τον σημερινό δήμαρχο.

 

Το γιατί οι συζητήσεις γίνονται μόνο εκτός δημαρχείου και εντός δημαρχείου όχι μόνο κατευνάζονται αλλά και αλλάζουν άρδην σε φιλοσοφία, είναι ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα ίδια τα στελέχη στην κοινωνία.

 

Πρέπει λοιπόν ο Βασίλης Νανόπουλος να συμπεριλάβει στις ανακοινώσεις του το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής δημοτικής του ομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ανεξάρτητων.

Ήτοι:

Τους Αντιδημάρχους Γιώργο Πούρο, Κωνσταντίνα Κόλλια, Δημήτρη Μπίτζιο, Τιμολέοντα Πιέτρη (έχει δηλώσει δημόσια πως θα είναι υποψήφιος με τον Δήμαρχο), Αντρέα Ζώγκο, Μαρίνα Ραντίτσα.
Τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλη Ταγαρά.
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Κυριαζή
Τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της ΔΑΕΚ Παναγιώτη Καρσιώτη
Τον πρώην Αντιδήμαρχο Γιάννη Γκεζερλή.

Τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Τάσο Ταγαρά και Μιχάλη Κλεπετσάνη που μεν δεν συγκαταλέγονται στους αιρετούς του ΔΣ όμως, καταγράφουν σημαντικό έργο στον τομέα των σχολείων μάλιστα ο Μιχάλης Κλεπετσάνης κατάφερε να βρει λύση στην «μαύρη τρύπα» που παρέλαβε στην Α Βάθμια σχολική επιτροπή με ένα ποσό της τάξεως των 100 και πλέον χιλιάδων ευρώ να…αναζητείται!

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θέμης Κουτσογκίλας συγκαταλέγεται σε εκείνους που δεν αναμένεται να ανακοινωθούν τώρα αφού μεν ο Πρόεδρος έχει δηλώσει «είμαι πάντα στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» αυτή του η δήλωση όμως δεν είναι η μοναδική που καταγράφεται κατά καιρούς.

 

Ο Βασίλης Νανόπουλος δεν μπορεί επίσης να ανακοινώσει τους αντιδημάρχους Σπύρο Ζαχαριά και Γιάννη Καρασάββα οι οποίοι φαίνεται να αναμένουν τις αποφάσεις του Νίκου Ταγαρά ώστε να οδεύσουν προς τον περιφερειακό συμβούλιο, ΑΛΛΑ ούτε και τα στελέχη του καλλιρικού μπλόκ– Παπαιωάννου, Πλατή και Γιώργο Πιέτρη, τα οποία έχουν δείξει με την στάση και τις κινήσεις τους όλους αυτούς τους μήνες πως δεν αποτελούν «αναπόσπαστο κομμάτι» της παράταξης του Δημάρχου.

 

Εξαιρείται ο επικεφαλής Πελοπίδας Καλλίρης ο οποίος – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- έχει δώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες την διαβεβαίωση του στον Δήμαρχο πως θα είναι υποψήφιος μαζί του, εφόσον βέβαια ο Βασίλης Νανόπουλος το επιθυμεί. Αν υπάρξει έκπληξη στα παραπάνω, θα φανεί στις 22 του μήνα!

 

Στα «σίγουρα» ονόματα που θα ανακοινωθούν φέρονται και οι συνεργάτες που παραιτήθηκαν των θέσεων τους προ ολίγων εβδομάδων, η δικηγόρος και διατελέσασα δημοτική σύμβουλος την 4ετία 2014-2019 Έρρικα Καραμαλίκη, ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Σακελλαράκης, η Οικονομολόγος Κατερίνα Παπαδοπούλου.

 

Τα νέα ονόματα βέβαια είναι εκείνα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού με αυτά τα ονόματα ο Βασίλης Νανόπουλος θα αντισταθμίσει την «ζημιά» των ενδεχόμενων απωλειών. Γι αυτό και στην πρώτη αυτή ανακοίνωση ο Δήμαρχος Κορινθίων πρέπει να έχει «ηχηρά νέα ονόματα».

 

Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Βασίλη Γεώργαρη, πριν από μερικές εβδομάδες ο Δήμαρχος όρισε τον κ.Γεώργαρη αντιπρόεδρο στο λιμενικό ταμείο ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι κοινές εμφανίσεις τους.

Η δικηγόρος Εύη Κοκκίνου φαίνεται να είναι ένα απο τα ονόματα που έχει «κλείσει» με τον δήμαρχο, η κ.Κοκκίνου έχει αναλάβει και «τρέχει» το Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος που συνδιοργανώνεται με τις Συρακούσες και θα φιλοξενηθεί τόσο στην Κόρινθο και στο θέατρο Ειρήνη Παπά όσο και στις Συρακούσες.

Ο μεσίτης Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος είναι επίσης ένα όνομα που αναμένεται να ανακοινωθεί, πριν από 10 ημέρες υπήρξε όχι μόνο συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου αλλά και θερμό ποστάρισμα στα social media.

Η Πρόεδρος της ΑΣΠ, της ομάδας βόλευ της Κορίνθου κ.Νεκταρία Καρατζή, υποψήφια με τον Πελοπίδα Καλλίρη στις προηγούμενες εκλογές φαίνεται πως έχει πει το «ναι» στο δήμαρχο Κορινθίων και θα ανακοινωθεί.

Ο επιχειρηματίας, πρόεδρος του ιστορικού ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ της Κορίνθου και μέλος της διοίκησης του ΚΑΟ Κορίνθου Αντρέας Καλαντζής είναι ένα ακόμα όνομα που αναμένουμε να ακουστεί στις 22 Γενάρη στο δημοτικό θέατρο.

Ο Νίκος Βερισογλάκης, επιχειρηματίας και πρόεδρος καπνοπωλών Κορινθίας είναι στα ονόματα που περιμένουμε να ανακοινωθούν, έχει δημόσια δηλώσει την συμπόρευσή του με τον δήμαρχο εδώ και πολύ καιρό άλλωστε.

 

Το ρεπορτάζ μιλά ακόμα για μια πολύ γνωστή πολιτικό μηχανικό της Κορίνθου που έχει πει το ναι αλλά δεν ξέρουμε αν θα ανακοινωθεί στις 22, για έναν κραταιό δικηγόρο με ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή του Σαρωνικού, αλλά και για δυο απογόνους στελεχών που δεν ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και εδώ, αναμένουμε με αγωνία να δούμε εάν θα ανακοινωθούν τώρα ή στην πορεία από τον δήμαρχο, οι δυο κυρίες με καταβολές στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τέλος το ρεπορτάζ μιλά για...πολλά τηλέφωνα που είτε μπαίνουν σε αναμονή είτε καταχωρούνται στις «αναπάντητες»!

Ποιά από αυτά θα απαντηθούν τελικά;

Θα επανέλθουμε ίσως και νωρίτερα από τις 22 με περισσότερα ονόματα, λεπτομέρειες και… κλήσεις που τελικά απαντήθηκαν!

 

Χ@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog