Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατατέθηκε η τροπολογία για την κυβερνησιμότητα των Δήμων

- Advertisement -

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την λειτουργία των οικονομικών επιτροπών και ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών. Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει  τέλος στις δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν από την απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους.

Προχωρά στην  κατάργηση αρμοδιοτήτων από τις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής , που τους είχαν ανατεθεί με τους νόμους Θεοδωρικάκου και η εκ νέου μεταβίβαση  της μεγάλης πλειοψηφίας αυτών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια  στη βάση του γενικού τεκμηρίου αρμοδιότητας.

Προσαρμόζεται η θητεία και ο χρόνος εκλογής των μελών των οικονομικών επιτροπών και των επιτροπών ποιότητας  ζωής των δήμων και των περιφερειών.

Ειδικότερα η θητεία τους καθίσταται εκ νέου ετήσια από διετής. Ωστόσο, λόγω του ότι η θητεία τους λήγει εντός του έτους, με μεταβατική ρύθμιση στην ίδια τροπολογία, η αλλαγή αυτή θα ισχύσει για τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές της επόμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, ήτοι αυτές που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog