Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόντρα Σταυρέλη-Νανόπουλου για τις απευθείας αναθέσεις

- Advertisement -

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της Πνοής, Νίκος Σταυρέλης, έκανε λόγο για απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που αγγίζουν τα 9.000.000 ευρώ κατηγορώντας το δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για κακοδιαχείριση.

Δείτε το post του Νίκου Σταυρέλη

9.000.000 € ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Αυτή και αν είναι οικονομική διαχείριση από την Δημοτική Αρχή.
254 απευθείας αναθέσεις πάσης φύσεως (έργων, προμηθειών, μελετών και υπηρεσιών) για ποσά πάνω από 10.000 € τη τριετία 2020-2022.
9.000.000 € συνολικά.
Οι δημότες κρίνουν και αξιολογούν.
2.911.110,68 € το 2020 (66 τεμάχια)
2.462.606,01 € το 2021 (84 τεμάχια)
3.594.046,84 € το 2022 (104 τεμάχια)

 

Ακολουθεί η απάντηση ου Βασίλη Νανόπουλου σε σκωπτικό ύφος

3,45% του προϋπολογισμού αναθέσεις σε τοπικές επιχειρήσεις για να λειτουργήσει σωστά ο δήμος όταν αργούν οι διαγωνισμοί
Πολιτική σε βάρος πολιτών και επιχειρηματιών του δήμου που επιδιώκει να διοικήσει κάνει ο Νίκος Σταυρέλης, πολιτική χειρίστου είδους αφού προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις κακής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος όταν πολύ καλά γνωρίζει πως δεν υφίσταται τέτοια!
Κατά την προσφιλή του τακτική ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ χρησιμοποιεί αριθμούς κατά τρόπον που τον βολεύει. Μιλά για απευθείας αναθέσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ υπό τον τίτλο «Αυτή και αν είναι οικονομική διαχείριση από την Δημοτική Αρχή»
Επισυνάπτει δε λίστα που προφανώς και κατήρτισε ο συνδυασμός του με τα ονόματα των πολιτών και επιχειρηματιών που συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται με το δήμου καθώς και τα ποσά που έλαβαν, σε μια ιδιότυπη επικήρυξη τους!
Άραγε γιατί;
Είναι παράνομη η διαδικασία; Προφανώς όχι και το ξέρει. Είναι μεμπτή η επιλογή της δημοτικής αρχής να συνεργάζεται με κορινθιακές επιχειρήσεις; Τι ακριβώς θέλει να πει ο κ.Σταυρέλης;
Δυστυχώς διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά την τακτική της μισής αλήθειας στα λεγόμενα του αφού ξέρει πολύ καλά, και το αποκρύπτει, πως οι απευθείας αναθέσεις ( έργα – προμήθειες και υπηρεσίες) αποτελούν νόμιμη διαδικασία για κάθε δημοτική αρχή και πως αυτές ορίζονται από το νόμο σε συγκεκριμένα ποσοστά κατ έτος του προϋπολογισμού. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά πως τα νούμερα που παραθέτει δεν ξεπερνούν τα ποσοστά αυτά, όμως κι αυτήν την πληροφορία επιλεκτικά την αποσιωπά!
Απαντώντας με αριθμούς λοιπόν και καταδικάζοντας ρητά την επιλογή του κ.Σταυρέλη να χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο πολίτες, επιχειρηματίες του δήμου Κορινθίων που τίποτα κακό, μεμπτό ή παράνομο δεν έπραξαν, όπως και ο δήμος, σημειώνουμε πως:
• Το 2020 με προυπολογισμό 83.765.261 ευρώ οι απευθείας αναθέσεις ανήλθαν σε ποσό 2.911.110 ευρώ, ποσοστό δηλαδή 3,48%.
• Το 2021 με προϋπολογισμό 86.060.644 ευρώ, οι απευθείας αναθέσεις ανήλθαν σε 2.462.606 ευρώ, ποσοστό δηλαδή 2,86%
• Το έτος 2022 με προϋπολογισμό 89.270.359 ευρώ, οι απευθείας αναθέσεις ανήλθαν σε 3.594.046 εκ ευρώ, ποσοστό δηλαδή 4,03%
Ο μέσος όρος της τριετίας είναι 3,45%.
Ως δημοτική αρχή προχωρούμε με απόλυτη νομιμότητα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ποσοστά επί του προϋπολογισμούς σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης καλύπτοντας ανάγκες του δήμου – κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα 2 έτη της πανδημίας – εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο – όλοι γνωρίζουν τις δαιδαλώδεις διαδικασίες των διαγωνισμών- , δίνοντας την δυνατότητα σε Κορινθιακές επιχειρήσεις και μόνο να επωφελούνται από την συνεργασία τους με τον δήμο Κορινθίων, στηρίζοντας τις σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για εκείνες.
Ο κ.Σταυρέλης κατόπιν τούτων οφείλει όχι να απαντήσει αλλά να απολογηθεί στους πολίτες που επιχείρησε να παραπλανήσει και στους επιχειρηματίες που εξέθεσε και εκμεταλλεύτηκε χάριν πολιτικής ωφέλειας.
Κατανοούμε την ανησυχία του κ.Σταυρέλη μιας και οι «αξιοπιστίες» που ανακοινώνει, μια – μια μετατρέπονται σε συντρίμμια υπό το βάρος των έργων που υλοποιούνται! Η ανάρτηση περί απευθείας αναθέσεων ήρθε την ημέρα που η Κόρινθος εγκαινίασε το έργο σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ένα έργο που μόλις τον Νοέμβριο ο κ.Σταυρέλης «αναζητούσε» σε μια από τις «αξιοπιστίες» του.
Ιδού κ.Σταυρέλη τα έργα μας!
Τα έργα που αποδομούν ένα – ένα τα επιχειρήματά σας κατά αυτής της δημοτικής αρχής. Συνεχίστε.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog