Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξυλόκαστρο: Συλλυπούνται αλλά…δεν κατήγγειλαν εγκαίρως…

- Advertisement -
  • Aίσθηση προκάλεσε η στάση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Ξυλοκάστρου για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη συνάδελφό τους.

Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν για το τι γνώριζε το σωματείο, ότι ήταν ανασφάλιστη δηλαδή και γιατί δεν το κατήγγειλαν εγκαίρως. Γιατί απέκρυψαν το γεγονός ακόμα και μετά το θάνατό της. Γιατί συναίνεσαν στη μαύρη εργασία  συναδέλφων τους, όπως διαπιστώθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας που επέβαλε πρόστιμο στο δήμο.

Δεν προέβησαν ούτε σε μια κίνηση διαμαρτυρίας, ούτε καν σε στάση εργασίας…

Πολλά βεβαίως είναι τα ερωτηματικά, αλλά την υπόθεση ανέλαβε πλέον η εισαγγελική αρχή.

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου για την πανελλαδική απεργία με αφορμή το τραγικό γεγονός

 

Το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και εργαζόμενοι του Δήμου σχετικά με την απεργία που έχουν προκηρύξει από κοινού η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η ΠΟΠ- ΟΤΑ, για αύριο Τρίτη 17/01/2023, με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, έχουν να δηλώσουν τα παρακάτω:

Το τραγικό γεγονός, του θανάτου συναδέρφου, εργαζόμενης στον Δήμο, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 6:30 το πρωί, μας έχει συγκλονίσει όλους. Δείχνει τις δύσκολες συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων στην καθαριότητα, που ξεκινούν κάθε πρωί για το μεροκάματο χωρίς να ξέρουν εάν θα γυρίσουν σπίτι.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό στον Δήμο μας είναι πολλές. Ειδικά στην καθαριότητα το κενό είναι μεγάλο. Ζητάμε την πρόσληψη εργαζομένων στον Δήμο με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Καλούμε τους συναδέρφους να συμμετέχουν στην απεργία αύριο Τρίτη 17/01/2023 στην μνήμη της γυναίκας που πέθανε τόσο άδικα καθώς και για να διεκδικήσουν την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς των συναδέρφων και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ

 

Στις 9 Ιανουαρίου 2023, μετά το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην 45χρονη εργάτρια της καθαριότητας το Σωματείο ανέφερε:

Το σωματείο μας με αφορμή το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα χθες το πρωί και τον άδικο χαμό της συναδέλφου μας θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια της εκλιπούσας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog