Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Rage applying»: Η νέα τάση στην Αγορά Εργασίας

- Advertisement -
  • Μία νέα τάση παραίτησης από την εργασία φαίνεται πως κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για το λεγόμενο «rage applying» το οποίο δηλώνει τη μαζική αποστολή αιτήσεων σε διαφορετικούς εργοδότες όταν η τρέχουσα εργασία σας εκνευρίζει.

 

 

Πρόκειται για μία στρατηγική η οποία ευνοεί την ποσότητα έναντι της ποιότητας, με την ελπίδα πως θα παρουσιαστεί μία ευκαιρία με τις καλύτερες αποδοχές και καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

 

Παρόμοιες τάσεις κυριαρχούσαν και στο παρελθόν. Σύμφωνα με τους προπονητές καριέρας, οι οποίοι έδιναν συμβουλές σταδιοδρομίας στο TikTok οι εργαζόμενοι πρέπει να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες κέρδους τους.

 

 

Μία συμβουλή αποτελεί το να παραιτηθούν σιωπηλά, δηλαδή να προσφέρουν την ελάχιστη δυνατή εργασία. Η ελπίδα με αυτές τις τάσεις ήταν να διασφαλιστεί ότι ο εργαζόμενος θα έπαιρνε ό,τι ήθελε από τον εργασιακό του χώρο.

 

 

Αύξηση μισθού

 

Τώρα, η νέα εργασιακή τάση που ονομάζεται «rage applying». «Η παραμονή σε μια εταιρεία σίγουρα επιβραδύνει τις δυνατότητες των αποδοχών σας, επειδή παίρνετε μια ετήσια αύξηση των αποδοχών σας, και αν επρόκειτο να φύγετε και να πάτε σε μια νέα εταιρεία, συνήθως παίρνετε μια μεγαλύτερη αύξηση του μισθού σας για να το κάνετε αυτό», δήλωσε ο @jennakgreco σε σχετικό βίντεο.

 

 

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το παρουσιάζουν ως ένα «πράγμα», δήλωσε ο Nathan Kennedy (@newmoneynate). «Στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για την εύρεση μιας καλύτερης εργασίας, κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας».

 

 

«Θύμωσα στη δουλειά και έκανα αίτηση για 15 θέσεις εργασίας», δήλωσε ο @redweez σε σχετικό βίντεο. «Μετά βρήκα μια δουλειά που μου έδωσε αύξηση 25.000 δολαρίων».

 

 

Η εφαρμογή της οργής , όπως φαίνεται είναι απλώς μια ακόμη τάση και τακτική των νεότερων γενεών να πάρουν πίσω την εξουσία από τους εργοδότες και τις εταιρείες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog