Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε η ανάπλαση στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ

- Advertisement -
  • Στο έργο της ανάπλασης του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στην Κόρινθο που ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο.

 

 

Εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος έκανε λόγο για «δεσμεύσεις που υλοποιούνται», περιγράφοντας, αφορμή και της μακέτας η οποία τοποθετήθηκε στο σημείο ώστε όλοι να γνωρίζουν τι ακριβώς θα παραδοθεί, τον χώρο που, με το πέρας των εργασιών, αποδίδεται σε Κορίνθιους και επισκέπτες. «Κάθε μας δέσμευση γίνεται πράξη!

 

 

Ένα ακόμα έργο ξεκίνησε, ένα ακόμα έργο σε λίγους μήνες παραδίδεται στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και που καθημερινά βλέπουν να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους αυτή. Ο χώρος που εδώ διαμορφώνεται, όλοι μπορούν να δουν την μακέτα υλοποίησης που τοποθετήθηκε σήμερα, θα είναι χώρος ασφαλής, περιβαλλοντικά και αισθητικά αναβαθμισμένος, χώρος ξεκούρασης, περιπάτου και δραστηριοτήτων, όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα Κόρινθο και στην είσοδο της.

 

 

Προτεραιότητα μου, το έχω εξ αρχής πει, είναι η Κόρινθος να στραφεί στη θάλασσα και εργάζομαι, όπως και οι συνεργάτες μου, για το στόχο αυτό» δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος.

 

Το έργο ανάπλασης αφορά έκταση περίπου 16.000,00 τ.μ, έχει προυπολογισμό 1.335.000€ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 

Μουσείο Τραίνου με τρία βαγόνια και  μία ατμάμαξα του 1895

Παιδική Χαρά με δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονο εξοπλισμό

Χώρους εκγύμνασης ενηλίκων

Μικρό κυκλοφοριακό πάρκο και ποδηλατόδρομους για μικρές ηλικίες

Χώρους ξεκούρασης και περιπάτου με σκίαστρα και παγκάκια

Υπαίθριο εκθεσιακό χώρο για συλλόγους, φορείς, ιδιώτες κλπ.

Ποδηλατόδρομους που ενώνουν την περιοχή του ΟΣΕ με το παραλιακό μέτωπο

Κυλικείο με αύλειο χώρο

Η ενίσχυση του πρασίνου είναι ένα από τα σημαντικά σημεία του έργου όπως και η αντικατάσταση του φωτισμού με σύγχρονα σώματα led.

 

Η ανάπλαση του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ συνδέεται άρρηκτα με το έργο ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου Κορίνθου και Λουτρακίου, έργο ύψους 12 εκ ευρώ που βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης μετά την δημοσίευση του σε ΦΕΚ (Β 7126/2022) και περιλαμβάνει έναν νέο, σύγχρονο και λειτουργικό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο μήκους 6 χλμ διπλής κατεύθυνσης, χώρους πρασίνου, ξεκούρασης και δραστηριοτήτων.

 

«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και το γνωρίζετε. Με επιμονή, δουλειά και τις κατάλληλες ενέργειες καταφέραμε να φτάσουμε στην υλοποίηση του έργου που οι Κορίνθιοι, δεν χρειάζεται εγώ να σας το πω, το περιμένουν πλέον της δεκαετίας, σας θυμίζω πως η παραχώρηση από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ στον δήμο των 25 στρεμμάτων, περιλαμβανομένου και του σταθμού έγινε τον Ιανουάριο του 2012, 11 ολόκληρα χρόνια πριν.

 

Σήμερα, η δημοτική μας αρχή, μέσα σε μόλις 3 χρόνια θητείας, 2 εκ των οποίων με πανδημία, υλοποιεί το έργο ακριβώς γιατί εστιάζει στο αποτέλεσμα και όχι στις υποσχέσεις» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

 

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι σφιχτό, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος έκανε λόγο για παράδοση εντός του έτους και έδωσε και τις λεπτομέρειες της ανάπλασης. « Σε λίγους μήνες εδώ θα χτυπά η καρδιά της πόλης.

 

Με το έργο ανάπλασης συνδέουμε την Κόρινθο με την ιστορική περιοχή του Συνοικισμού της Ιωνίας και την περιοχή της Αγίας Άννας. Μιλάμε για έναν χώρο 16 στρεμμάτων που μελετήθηκε εξ ολοκλήρου από την ΤΥ του δήμου και είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι γι αυτό. πέρασε από διάφορες δυσκολίες τις οποίες ο δήμαρχος με προσωπικές παρεμβάσεις και πιέσεις κατάφερε να ξεπεράσει για να πετύχουμε να εκδοθούν όλες οι προβλεπόμενες και νόμιμες άδειες.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν, γίνεται χωματουργική διαμόρφωση, θα ακολουθήσουν οι αγωγοί ομβρίων και η τελική διαμόρφωση.

 

Το έργο της ανάπλασης περιλαμβάνει μουσείο τραίνου, χώρους για μικρούς και μεγάλους ασφαλείς και αισθητικά αναβαθμισμένους, αναψυκτήριο, εκθεσιακό χώρο για τους συλλόγους, παιδική χαρά ασφαλέστατη για τα παιδιά καθώς και όργανα γυμναστικής για τους μεγαλύτερους, παγκάκια ξεκούρασης, ποδηλατόδρομους με φυσική συνέχεια την περιοχή του Αγίου Νικολάου.»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog