Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Ηθελαν να γεμίσουν με ανεμογεννήτριες τα Γεράνεια. STOP από τη ΡΑΕ

- Advertisement -
  • Γιατί κόπηκαν από τη ΡΑΕ τρία Αιολικά Πάρκα στα Γεράνεια

Οι θέσεις και των τριών έργων βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αρνητική απάντηση έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε εταιρεία που σχεδίαζε να φτιάξει τρία αιολικά πάρκα σε δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο πρότζεκτ αφορά αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 144 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 144 MW στη θέση Γεράνια 1.

Ακόμα η εταιρεία δρομολογεί και δεύτερο αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 138 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 138 MW στη θέση Γεράνια 2.

Το τρίτο σχέδιο προβλέπει αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 132 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 132 MW στη θέση Γεράνια 3.

Οι θέσεις και των τριών έργων βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στην ανακοίνωση της η ΡΑΕ αναφέρει πως η περιοχή που χωροθετείται το έργο αποτελεί «Περιοχή με κορεσμένο δίκτυο». Ακόμα σύμφωνα με το φάκελο της αίτησης η σύνδεση του σταθμού προτείνεται να γίνει εντός του κορεσμένου δικτύου της Πελοποννήσου.

Συνεπώς, η αίτηση την εταιρείας υποβλήθηκε απαραδέκτως σε περιοχή όπου το δίκτυο είναι κορεσμένο.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιμενω να δω τα σχόλια των ειδικών εδώ στο μπλογκ !!Παντως μου άρεσε ένα σχολιο σε καποιο άλλο μπλογκ τοπικό ,που κάποιος είπε να βάλουν τα πεύκα πίσω που έκαψαν !!Οτι καιγετε στην χώρα η είναι για οικόπεδα η ανεμογενητριες !!

  2. Οταν λες ειδικους ποιους εννοεις ? Τσαμπα θελουν να κανουν δουλειες ολοι αυτοι οι “πρασινοι”. Να μιλαγαμε για ηλιακα παρκα να λεγαμε ναι. Εκτασεις εχει ο δημος στην περιφερεια του, και μαλιστα μεγαλες .Αλλα οι “πρασινοι” δεν θελουν τετοιες επενδυσεις γιατι κοστιζουν πολυ παραπανω. Γεμιζουν ανεμογεννητριες ολες τις κορυφες λοφων και βουνων, αδιαφορωντας για το μετα. Αν θελουν ,ας πανε να τις βαλουν στα πολλα ξερονησια που υπαρχουν στο Αιγαιο,με 320 μερες αερα τον χρονο. Αλλα κι εκει ειναι κοστοβορα σαν επενδυση ,αφου και η εγκατασταση αλλα και η μεταφορα ρευματος κοστιζει. Οχι οτι δεν θα υπαρχει κερδοφορια, απλα θα ειναι του 7 κι οχι του 9 στα 10….

  3. «Οἱ ἄνθρωποι θὰ μείνουν πτωχοί, γιατὶ δὲν θἄχουν ἀγάπη στὰ δένδρα» Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ ΑἰτωλόΟχι στις ανεμογεννητριες κανουυυν παρα πολλ κακο στην βιοποικιλοτητα η
    ανεμογεντριες διακρινονται απο αποσταση 0 μετρων το υψος τους αρχιζει
    απο 65 μετρα και φτανει τα 105 το βαρος τους παει αναλογα με το μεγεθος
    τους απο 223 τονους 264,313,μεχρι 383 τονους,για να μπει μια
    ανεμογεννητρια στο βουνο χρειαζεται 100τ.μ τσιμεντο 3 μετρα βαθος για
    καθε πυλωνα 500 κυβικα μετρα μπετον οι ελικες οταν σπασουν που η καθε
    μια εχει βαρος 1,5 τονους εκσφενδονιονται 400 μετρα μακρια,μονοπατια,η
    χλωριδα και η πανιδα,ανεξερευνιτες αρχαιολογικες θεσεις,παραδοσιακα μονοπατια ολα αυτα θα χαθουν υπο τον βαρος των παρα πολλη βαιων αυτων επεμβασεωνΟταν σταματησουν να επιδοτουν τις ανεμογεννητριες που εχουν ημερομηνια ληξεις

  4. στην τυχη τους προκαλωντας σοβαροι ρυπανση στο περιβαλλον και προβληματα.Στην Καλιφορνια που την εχουν γεμισει με ανεμογεννητιρες,καε χρονο οι ανεμογεννητριες σκοτωνουν 200-300 γερακια,40-60 χρυσαετους,7.000 αποδημιτικα πουλια σκοτωνονται καθε χρονο απο τους στροβιλους των ανεμογεννητριων στη Νοτια Καλιφορνια.Οποτε καλα κανουν και λενε οχι στις ανεμογεννητριες για το καλο του περιβαλοντος τις χλωριδας πανιδας και του τουρισμου.Οπως ειμαι κατα του φυσικου αεριου γιατι σε ενα μεγαλο σεισμο ποιος μας εγγυατε οτι α κλεισουν αυτοματα οι στροφιγγες κανενανς επισεις στο Μεικο πολλες πολεις καταστραφηκαν οταν εκανε σεισμο λογω φυσικου αεριου οπως και στην Ιταλια παρα πολλα σπιτια ισοπεδωνονται λογω φυσικου αρειου.

  5. Είδες όμως εξ αρχής κινήσεις εκ του πονηρού, μελέτη για μεταφορά της παραγωγής στο δίκτυο πελοπονησσου…Μα Πόσο Λαμόγια Πχια;;;

  6. Εγώ δεν είμαι υπέρ η κατα των ανεμογεννητριών ,αλλά έχω την απορία πως σε ολο τον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες ανεμογεννήτριες και εμεις οι όπως πάντα ξερόλες έχουμε το πρόβλημα !!Φυσικα ουτε φωτιές βάλανε στο εξωτερικό για να τις βάλουν και σίγουρα θα έκοψαν η αν προτιμας κατέστρεψαν το χώρο για να τις βάλουν !!Θελουμε δεν θελουμε όλες αυτές οι νέες πηγές ενεργείας θα είναι για τις επόμενες γενιές !Εγω και εσυ τα φάγαμε τα ψωμιά μας !Ευτυχως τα παιδιά μας δεν έχουν τα δικά μας μυαλά !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog