Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Απαράδεκτη η εξαίρεση της Κορινθίας από τα ‘’Σχολικά Γεύματα’’

- Advertisement -

Η Κορινθία είναι δυστυχώς ένας από τους έξι νομούς της χώρας που δεν έχει λάβει ακόμα σχολικά γεύματα, κάτι που έχει επανειλημμένως επισημανθεί από το Τμήμα Κοιν.Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την αρμόδια τομεράρχη, Θεανώ Φωτίου.

Στις πολύ δύσκολες οικονομικά ημέρες που διανύουμε η στήριξη των μαθητών είναι αναγκαία και ωφέλιμη τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους. Αυτή η σανίδα στήριξης οφείλει να δίνεται σε όλους τους μαθητές όλων των νομών της χώρας ανεξαιρέτως. Αυτός ο διαχωρισμός προξενεί ερωτήματα και ανησυχία και στην ευρύτερη κοινωνία. Είναι απάνθρωπο να στερούνται μαθητές το σχολικό τους γεύμα, καθώς η τροφή αποτελεί βασικό αγαθό.

Το πρόγραμμα ‘’Σχολικά Γεύματα’’ υπήρξε παρέμβαση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2016. Τα σχολικά γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα. Τα πολλαπλά οφέλη του προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής και στην προαγωγή της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε επέκταση του προγράμματος εγκαίρως. Η σημασία του προγράμματος ‘’Σχολικά Γεύματα’’ οφείλει να είναι καθολική και ισότιμη!

Δεν ξεχνάμε σαφώς και τον απαράδεκτο αποκλεισμό που υπέστησαν παιδιά με πλήρεις αιτήσεις εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ (84.200) αφού αναστάτωσε όλο το καλοκαίρι 500.000 γονείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2018 έδωσε 15 εκατ από το κρατικό προϋπολογισμό για να δημιουργηθούν νέες θέσεις σε δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς. Ακόμα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε voucher σε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους διότι έβαλε στο πρόγραμμα 280 εκατ ευρώ από τα οποία τα 220 ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διπλασίασε τα vouchers για τα παιδιά από 79.000 που του παρέδωσε η ΝΔ σε 155.000 το 2019.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ολοφάνερο πως κλείνει τα μάτια μπροστά στις συνθήκες ακρίβειας που βιώνουμε. Περιφρονεί τις ανάγκες των μαθητών και αδιαφορεί για το ιδεώδες του κράτους πρόνοιας! Η παιδική προστασία δεν αποτελεί άλλωστε προτεραιότητα τους αφού απαξιούν για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής στο σύνολο τους!

Παρόλο που το κράτος πρόνοιας εμφανίστηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμείς συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά συνθήκες που ανήκουν στον Μεσαίωνα!

Έλενα Κονομόδη, Δικηγόρου, μέλους Συντονιστικού Τμημ.Κοινωνικής Πρόνοιας& Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog