Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αφετηρία στην Κορινθία είχε η σπείρα διαρρηκτών με τον ΑμΕΑ οδηγό και τα ακριβά ρολόγια

- Advertisement -
  • Πολύμηνη ήταν η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, που σε συνεργασία με το αντίστοιχο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, κατάφερε να φθάσει στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας φαίνεται πως είχαν «αφετηρία» στην Κορινθία και είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών τόσο στον τόπο μας, όσο και στους γειτονικούς νομούς Αχαΐας και Αρκαδίας, έχοντας φθάσει μέχρι Αιτωλοακαρνανία, Άρτα και Ευρυτανία.

 

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Κορινθίας και της Αθήνας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Τρίπολης και Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και των των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).

 

Αποτέλεσμα της επιχείρησης, η σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενός ελληνικής καταγωγής, 26 ετών και άλλων τριών αλλοδαπών, αλβανικής καταγωγής, 36, 37 και 45 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σωρεία ληστειών και κλοπών.

 

Από την Κορινθία και υπεράνω υποψίας

Σύμφωνα με τα όσα επιπλέον της ανακοίνωσης της Αστυνομίας δημοσιεύονται, «εγκέφαλος» ήταν ένας εκ των Αλβανών, ο οποίος διέμενε στην περιοχή της Στιμάγκας, ενώ ο Έλληνας συνεργός μπορούσε να περνά απαρατήρητος, λόγω των κινητικών προβλημάτων που είχε (ΑμΕΑ), αν και σε αυτόν είχε ανατεθεί ο ρόλος του οδηγού.

 

Τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023, οι παραπάνω συλληφθέντες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν αυθημερόν σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και φυσικά της Κορινθίας, εντόπιζαν και παρακολουθούσαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και ακολούθως με τη μέθοδο της διαρρήξεως.

 

Από την παραπάνω δράση, είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.140 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ένα ζευγάρι κιάλια, ένα drone, τέσσερα διαβατήρια, διαρρηκτικά εργαλεία διάρρηξης και πλήθος από ρολόγια και κοσμήματα.

 

Επιπλέον, ο 26χρονος ελληνικής καταγωγής, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς στην οικία του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 43 γραμμαρίων.

 

 

 

Πηγή: krnews

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog