• Σειρά θεμάτων που αφορούν στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξετάστηκαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε αργά το μεσημέρι χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

 

Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης -με συνολική πίστωση 65.000.000 ευρώ, τα 20 δια του Υπουργείου Εσωτερικών και τα υπόλοιπα 45.000.000 δια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανακοινώθηκε.

Εξετάστηκαν επίσης τα έργα του ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, πρώην ΠΔΕ / Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), ποια είναι ενεργά και ποια ανενεργά και ποιες είναι οι διαθέσιμες πιστώσεις για νέα έργα.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η εξέλιξη στη διαδικασία των 4 έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” –σε Νεμέα στην Κορινθία, Λυγουριό στην Αργολίδα, Μαντίνειες και Φιλιατρά στη Μεσσηνία- με την επισήμανση ότι η δημοπράτησή τους θα πρέπει να έχει γίνει πριν το Πάσχα.

 

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα ξεκινά η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πληροφοριακών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ενώ τέλος συζητήθηκε η ανάγκη για επιχειρησιακή ετοιμότητα των σύγχρονων τρακτέρ που πρόσφατα προμηθεύτηκε η Περιφέρεια και τα διέθεσε ήδη στις Περιφερειακές της Ενότητες.

 

Στη σύσκεψη -η οποία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα- μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος , καθώς επίσης στελέχη από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της έδρας και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.