• Διέρρευσαν προχθες λαθεμένα, τα ονόματα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία και δημιουργήθηκε ένας πανικός ομολογουμένως.

Αρχικά αναφέρθηκε το όνομα της Ανδριάνας Κουρούκλη, η οποία είχε κατέλθει για πρώτη φορά στο βουλευτικό του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Ομως οι δικές μας πληροφορίες έλεγαν ότι η Ανδριάνα, αν και προτάθηκε ομόφωνα από την Τοπική Οργάνωση του Λουτρακίου, η ίδια για προσωπικούς λόγους είχε αρνηθεί εξ αρχής αυτή την πρόταση.

Ακουγόταν έντονα το όνομα της νεαρής δικηγόρου Ελενας Κονομόδη, που σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες είχε κλειδώσει κιόλας. Κρατήσαμε στάση αναμονής (πολλοί ρωτήσατε γιατί δεν δημοσιεύσαμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ)

Η μοναδική θέση που ακόμα βρίσκεταΙ υπό σκέψη είναι του πρώην βουλευτή Γιώργου Τσόγκα και του καθηγητή Χαράλαμπου Κασίμη. Και οι δυο ομολογουμένως έχουν το δικό τους «χαρτοφυλάκιο», πορεία και θέση στο κόμμα και διεκδικούν ο καθένας μια θέση στο βουλευτικό για τους δικούς τους λόγους.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ διότι στην επιτροπή που εξετάζει τις υποψηφιότητες, υπάρχει ισοψηφία σύμφωνα με πληροφορίες μας.

 

«Πονοκέφαλος» και ανακούφιση

Πονοκέφαλος δημιουργήθηκε αφ΄ενός στον νυν βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό, ο οποίος με την υποψηφιότητα της κας Κουρούκλη έχανε μεγάλο μερίδιο ψηφοφόρων από το Δήμο Λουτρακίου. Το ίδιο ισχύει και για το Γιώργο Δέδε, ο οποίος αλιεύει πρωτίστως από την ίδια δεξαμενή. Η υποψηφιότητα της Ανδριάνας έβαζε αυτόματα φρένο και στους δύο.

Τηλέφωνα έπεσαν πρωί πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες μας για να μάθουν εν τέλει τι θα κάνει η Ανδριάνα. Ανακούφιση ένιωσαν όταν τελικά διαπιστώθηκε πως η κ Κουρούκλη εμμένει στην αρχική στάση τη μη επιθυμώντας να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για αυστηρά προσωπικούς της λόγους όπως προείπαμε.

Από την άλλη η υποψηφιότητα της φερέλπιδος νεαρής δικηγόρου Ελενας Κονομόδη, δημιουργεί επίσης πονοκέφαλο, αφού ήδη χαίρει ευρείας απήχησης. Αλλωστε είναι ένα νέο πρόσωπο, φρέσκο, όμορφο κορίτσι, μορφωμένο, με θέσεις και άποψη! Αυτό δε ζητούν πλέον οι πολίτες;

 

Το λάθος του ψηφοδελτίου (;)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και προσπαθεί να την ξαναπάρει. Τα ψηφοδέλτιά του, επομένως, πρέπει να είναι απόλυτα νικηφόρα. Στην Κορινθία το λάθος είναι να πετάξουν έξω τον Γιώργο Τσόγκα ή το Χαράλαμπο Κασίμη, ο οποίοι σαφώς και έχουν περισσότερους σταυρούς από την Τζένη Σουκαρά. Ως πρώην βουλευτής, ο πρώτος, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του άλλωστε, ο δεύτερος επίσης ως ΓΓ!

 

Τρίβουν τα χέρια τους στο ΠΑΣΟΚ

Η μη υποψηφιότητα της Ελενας Κονομόδη ακούστηκε ευχάριστα στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας. Η μη υποψηφιότητα του Γιώργου Τσόγκα όμως αντισταθμίζει την ελπίδα τους, σύμφωνα με όσα λαμβάνουμε ως πληροφορίες τις τελευταίες ώρες.

Αποψη πολλών και η δική μας είναι. Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Δέδες, Χαράλαμπος Κασίμης, Γιώργος Τσόγκας, Μαρία Θελερίτη, Ελενα Κονομόδη.

Ποιοι σκέφτηκαν τοπικά ή κεντρικά να αποκλείσουν  τον πρώην βουλευτή δε γνωρίζουμε, είναι και το 50-50, που θέλει ισάριθμες γυναίκες υποψηφιες. Ομως εδώ είναι εκλογές. Και οι σταυροί δεν έχουν φύλο!

 

Τελικώς Υποψήφιοι βουλευτές είναι οι εξης 5

Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Δέδες,  Ελενα Κονομόδη, Μαρία Θελερίτη, Τζένη Σουκαρά.

Εν αναμονή των αποφάσεων της επιτροπής του συριζα για την 6η θέση!

 

Χ@ρα