Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρίσμα της ΝΔ στον Π.Νίκα…εάν το θέλει!

- Advertisement -
  • «Στην Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού εκφράζουμε ξεκάθαρα τις πολιτικές μας προτιμήσεις» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη ερωτηθείς για τα περιβόητα χρίσματα του κόμματος σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες.
Η δήλωση Μητσοτάκη για τις περιφέρεις ήταν ξεκάθαρη με τον Παναγιώτη Νίκα να λαμβάνει το χρίσμα του κόμματος με την προυπόθεση βέβαια…να το θέλει! 
Ο εν ενεργεία περιφερειάρχης Πελοποννήσου και «εκλεκτός» του κόμματος θυμίζουμε πως δεν έχει ξεκάθαρα εκφράσει την βούλησή του να είναι υποψήφιος εκ νέου, μάλιστα έχει προχωρήσει σε δηλώσεις που έχουν συζητηθεί, κάνοντας λόγο για στηρίξεις ευρύτερες οι οποίες είναι απαραίτητες σε μια εκλογή, στηρίξεις περισσότερων του ενός κομμάτων.
Πολλοί ήταν εκείνοι που ερμήνευσαν την συγκεκριμένη δήλωση ως απόρροια της στήριξης που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές ο περιφερειάρχης από την παράταξη του κ.Δέδε, στήριξη η οποία του έδωσε και την εκλογική νίκη. Είναι όμως έτσι; 
Η υποψηφιότητα Νίκα παραμένει γρίφος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει πως το χρίσμα είναι δικό του εφόσον το επιθυμεί και εφόσον δεν αποσυρθεί!
Το κόμμα βέβαια είναι έτοιμο για την ενναλακτική υποψηφιότητα δεδομένου οτι δεν επιθυμεί να πιαστεί εξ απίνης από μια ενδεχόμενη απόσυρση Νίκα.Ηδη η υποψηφιότητα Βλάσση  φαίνεται να αναπτύσσεται, η πρόσφατη παρουσία του Βουλευτή Αρκαδίας στην Κορινθία για πολλούς εξυπηρετούσε αυτούς τους σκοπούς!
«Νίπτει χείρας» στους δήμους η κυβέρνηση… προς το παρόν!
Κι αν για τους περιφερειάρχες η στήριξη του κόμματος είναι δεδομένη, δεν ισχύει το ίδιο και στους δημάρχους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για σταδιακή αποστασιοποίηση του κόμματος από τις δημοτικές εκλογές, αποστασιοποίηση η οποία δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν τον καλύτερο! Βέβαια, μια τέτοια δήλωση ανοίγει μια τεράστια συζήτηση αφού ο κομματικός μηχανισμός και δει αυτός της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ένας μηχανισμός που τουλάχιστον τοπικά αποστασιοποιείται. Η εμπλοκή των στελεχών είναι μεγάλη, ηθελημένα ή όχι, με την ανάλογη βεβαίως επήρεια ασχέτως της επίσημης στήριξης ή όχι.
Η Νέα Δημοκρατία αναλόγως, και απο τα επίσημα χείλη του Πρωθυπουργού, αναλόγως είχε τοποθετηθεί και το 2019, υπήρξαν όμως στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης που αφειδώς μοίρασαν χρίσματα!
Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως η ακριβής δήλωση του Πρωθυπουργού αφήνει παράθυρο και μάλιστα ορθάνοιχτο για αλλαγή πλεύσης αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα χρίσμα που θα δοθεί άμεσα από το κόμμα πριν απο τις εθνικές εκλογές». Μετά τις εθνικές εκλογές το ενδεχόμενο είναι υπαρκτό αν και η βασική γραμμή είναι η αποστασιοποίηση. Το πότε αυτή θα επιτευχθεί είναι επίσης ένα ακόμα δεδομένο που κάνει τους γαλάζιους δημάρχους να ευελπιστούν πως θα τεθούν υπό την ομπρέλα του κόμματος ώστε ευκολότερα ενδεχομένως να πετύχουν την εκλογή τους.
Αν τώρα η αποστασιοποίηση ισχύσει, άραγε μετεκλογικά η Νέα Δημοκρατία θα αποφύγει τις αναφορές περί «γαλάζιων δήμων»;
Ίδωμεν!
Χ@ρα
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog