Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δύο χρόνια φυλάκιση στον Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή στον Χρήστο Καλογρίτσα

- Advertisement -

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, απορρίπτοντας το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Oμόφωνα το Δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η πρόταση του κ. Ασπρογέρακα ήταν ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο κ. Ασπρογέρακας, αναπληρωτής εισαγγελέας, παρέστη στη δίκη καθώς η τακτική εισαγγελέας, κ. Ολγα Σμυρλή, ήταν ασθενής.

Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως και ο Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Πάντως, προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προανήγγειλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σε δήλωσή του μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Οπως τόνισε, «όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται».

Από πλευράς τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χρ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος ανέφεραν:

«Το ειδικό δικαστηριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παπά, για παράβαση καθήκοντος. Η προσπάθεια του πρώην Υπουργού να μετατρέψει σε πολιτική μία αμιγώς ποινική υπόθεση, απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το δικαστήριο και πράγματι πέρασε σε ότι αφορά τον εντολέα μας κ. Χρήστος Καλογρίτσα. Η σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί δικαίωση, γιατί συνιστά πλήρη και οριστική απόδειξη ότι, πραγματι έλεγε την αλήθεια».

kathimerini

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπομονή Παππά, σε ακολουθεί ο συνονόματός σου ο Κοκλώνης. Και μόνο που μίλησε για τους 600 εργαζομένους στη εταιρεία του που και καλά θα μείνουν στο δρόμο για για να κινήσει λαϊκή συγκίνηση, δείχνει την ενοχή του. Τυχαία σπουδάσαμε ΦΠΨ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog