Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πατέρας Αντώνιος: Με 100.000 ευρώ σε σακούλες αγόρασε τις τρεις βίλες στα Ιωάννινα

- Advertisement -

Περισσότερες από 10 μεγάλες δαπάνες της τελευταίας πενταετίας, που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ, έχουν γίνει σε διάφορες δομές της “Κιβωτού του Κόσμου“, σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που άρχισε μετά τις καταγγελίες σε βάρος της ΜΚΟ και του ιδρυτή της, πατέρα Αντωνίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαβιβαστούν σε λίγες ημέρες στους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να κρίνουν αν στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα, για τα οποία μπορεί να ασκηθούν διώξεις, όπως επίσης να δώσουν παραγγελίες για περαιτέρω προανακριτικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”, οι τρεις πετρόκτιστες βίλες στα Ιωάννινα φαίνεται πως αποτελούν εξόφθαλμη περίπτωση ξεπλύματος, υπεξαίρεσης, απιστίας και φοροδιαφυγής. Η αγορά και η ανακατασκευή τους με μετρητά, η κτήση των οποίων δεν δικαιολογείται από καμία πηγή προέλευσης, αποτελεί σοβαρό στοιχείο διάπραξης πολλών αδικημάτων.

 

100.000 ευρώ… σε σακούλες

Τα τρία σπίτια από πέτρα βρίσκονται σε μία έκταση 10 στρεμμάτων με πλούσια βλάστηση, κήπους και μποστάνια. Αγοράστηκαν από τον πατέρα Αντώνιο το 2015 έναντι 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους, χρειάστηκαν άλλα 250.000 ευρώ για την ανοικοδόμηση. Όλα αυτά έγιναν την περίοδο των capital controls. Ο ιδιοκτήτης της έκτασης και των ακινήτων έλαβε τα χρήματα σε μετρητά μέσα σε σακούλες, κάτι που του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Παρότι, οι αρχικές διαπραγματεύσεις γίνονταν ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και την “Κιβωτό του Κόσμου” για την κατασκευή χώρου φιλοξενίας παιδιών, τελικά το συμβόλαιο αγοραπωλησίας υπογράφηκε από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Σε αυτά τα ακίνητα, ο πατέρας Αντώνιος περνούσε πολύ χρόνο όταν επισκεπτόταν τα Ιωάννινα μαζί με ένα “πρωτοπαλίκαρο” του. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, δεν είχε κάνει ούτε μία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Στον λογαριασμό εντοπίστηκαν 120.000 ευρώ και είχε μείνει ανέπαφος από το 2014.

Σε άλλους λογαριασμούς με δικαιούχους τον ίδιο και την πρεσβυτέρα, αλλά και της “Κιβωτού του Κόσμου”, έχουν καταγραφεί περίπου 2.500 κινήσεις , ενώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πω ρε λεφτά! Κι άλλοι δεν έχουν μπικικίνια για μία καλαμαράκια κι ένα μπουκαλάκι ρετσίνα να απολαύσουν στην παραλία όταν βρεθούν στο Λουτράκι. Τους έφαγε η μαρμάγκα, η φτώχεια, η ανέχεια, η μιζέρια. Και άλλοι, τρώνε-πίνουν χταποδάρες λιαστές και ψητές στα κάρβουνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog