Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας ολοκλήρωσε τις αποκριάτικες δράσεις του, γιορτάζοντας τα ”Κούλουμα” στην είσοδο του χωριού, με προσφορά φασολάδας, νηστίσιμων και λαγάνας, σε κατοίκους και επισκέπτες.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι προσπάθειες μικρών και μεγάλων για πέταγμα χαρταετού, χωρίς αποτέλεσμα, λόγω της άπνοιας που επικρατούσε τις ώρες της εκδήλωσης.

Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με Συντονίστρια την Πρόεδρο κα Αθανασία Κολλιάκου και με τη βοήθεια εθελοντών, κατάφερε την τριγωνική πλατεία, στην είσοδο του χωριού μας, να την μετατρέψει σε πίστα χορού, κεφιού και ξεγνοιασιάς, με μουσικές επιλογές του Παναγιώτη Παππά (Τσέπας).

 

 

Τα χαμόγελα άφθονα και επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση πως, φέτος, ο κόσμος έχει ανάγκη, μετά από τα χρόνια της πανδημίας να διασκεδάσει με τη ψυχή του, συμμετέχοντας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

 

 

Ιδιαίτερη χαρά και ταυτόχρονα συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του κ. Σπύρου Θώδη, του συγχωριανού μας, ενός θρύλου για τα σημερινά δεδομένα του χωριού μας, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην καταγραφή της παράδοσής του, έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αναφερόμενος στα έθιμά του και έχει προκαλέσει τον θαυμασμό, τραγουδώντας και χορεύοντας και πέρα από τα όρια του Δήμου μας.

 

 

Τα νηστίσιμα και τα καλούδια, που είχαν τοποθετηθεί στο αποκριάτικο τραπέζι της εκδήλωσης, γεύτηκαν, μεταξύ των άλλων, ο Βουλευτής του Νομού Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ”αλλάzουμε ΜΑΖΙ” και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος (Συντάκτης του παρόντος).

 

 

Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Και του χρόνου.
Καλή Σαρακοστή, με Υγεία.