Τρομακτική ανησυχία έχει προκαλέσει η πρόσφατη σύγκρουση τρένου στη Λάρισα στους συγγενείς όσων επέβαιναν στο άμοιρο τρένο, καθώς πολλοί δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί ή εντοπιστεί.

Αυτό έχει αφήσει πολλές οικογένειες σε κατάσταση αυξημένης αβεβαιότητας και ανησυχίας.

 

Ένα τέτοιο άτομο είναι ο Αναστάσιος Κουτσόπουλος, ένας 20χρονος από την Καρδίτσα που ταξίδευε με το τρένο από Καρδίτσα για Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά του περιμένει απεγνωσμένα οποιαδήποτε νέα για το πού βρίσκεται και την ευημερία του.

Το περιστατικό έχει ταράξει ολόκληρη την κοινότητα, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να συμβιβαστούν με την τραγωδία και να προσφέρουν στήριξη στους πληγέντες. Οι αρχές εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό των αγνοουμένων επιβατών, αλλά η αβεβαιότητα και ο φόβος παραμένουν έκδηλοι.

Σε στιγμές σαν αυτές, είναι σημαντικό για τις κοινότητες να ενωθούν και να στηρίζουν η μία την άλλη. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε στην ασφαλή επιστροφή όλων όσων αγνοούνται και να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα.

 

«Δεν έχουμε κάποιο νέο του, περιμένουμε να μάθουμε νέα του. Ξέρουμε ότι δεν ήταν σίγουρα στο πρώτο βαγόνι»

είπε στον ΑΝΤ1 η σύντροφός του, Μαριέττα Αλεξανδρή.

 

Όπως συμπλήρωσε «έχουμε πάει σε όλα τα νοσοκομεία και δεν τον έχουμε βρει. Ψάξαμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στους επιβάτες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία».

Η σύντροφος του Αναστάσιου μίλησε και στον Alpha και είπε ότι είχε μιλήσει μαζί του περίπου μια ώρα πριν το δυστύχημα, όταν, δηλαδή, είχε επιβιβαστεί στο τρένο.

«Δεν μου είχε μεταφέρει ότι κάτι τον ανησυχεί. Ήξερα ότι είχε πάρα πολύ κόσμο και ότι καθόταν κάπου ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο βαγόνι»

πρόσθεσε η κοπέλα σύμφωνα με την οποία οι γονείς του συντρόφου της βρίσκονται ήδη στη Λάρισα.

 

  • Σύμφωνα με το Star ο 20χρονος, φοιτητής της Γεωπονικής, επιβιβάστηκε στο τρένο στις 21:20 το βράδυ της Τρίτης.

 

Το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε με τη μητέρα του στις 22:50 το ίδιο βράδυ στην οποία φέρεται να είπε «μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω». Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 20χρονος είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση.

 

Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα αυτό και στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να προσπαθεί να τον βρεί στο τηλέφωνο κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό.