Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τρόμος: Χωρίς σηματοδότηση διαδρομή του Προαστιακού! -Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα

- Advertisement -

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριανό, μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών σύμφωνα με την οποία, μέρος της διαδρομής του Προαστιακού από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι το Αεροδρόμιο δε διαθέτει επαρκή σηματοδότηση.

 

Eιδικά μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, η καταγγελία ότι στον Προαστιακό μέρος της διαδρομής «Δουκίσσης Πλακεντίας – αεροδρόμιο» λειτουργεί χωρίς σηματοδότηση προκαλεί τρόμο!

 

Αρχικά, η πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας χθες αργά το βράδυ, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρόσωπο με Πρόσωπο». «Σύστημα σηματοδότησης δεν υπάρχει ούτε στο κομμάτι “Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο”, που χρησιμοποιεί ο Προαστιακός και η εταιρεία Hellenic Train, καθώς και το Μετρό. Και ο άνθρωπος που μου το λέει είναι υψηλά ιστάμενος στον χώρο. Είναι δυνατόν αυτό; Δηλαδή μπορεί να δούμε να συμβαίνει ένα ανάλογο δυστύχημα σε αυτό το τμήμα; Στην πορεία από τη “Δουκίσσης Πλακεντίας” στο “Αεροδρόμιο”;»

ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Χατζηνικολάου.

 

Σήμερα το πρωί η πληροφορία επιβεβαιώθηκε με τη δήλωση του Ηλία Τρευλόυ, μέλους της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο οποίος κατήγγειλε στο OPEN ότι σε μέρος της διαδρομής από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι το Αεροδρόμιο (διαδρομή που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους ανά εικοσιτετράωρο) δεν λειτουργεί σύστημα σηματοδότησης.

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτό. Αλλά ακόμα και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, δε λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κάποια χιλιόμετρα, πρέπει να είναι το σύνολό του σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου η συνολική εικόνα για το πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία», ανέφερε.
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά την καταγγελία για το σύστημα σηματοδότησης

Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τις καταγγελίες εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση ούτε στη διαδρομή του προαστιακού στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Στεφανάτος, θα καλέσει άμεσα προς εξέταση τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και θα ζητήσει έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Προαστιακού προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες.

Το διερευνώμενο αδίκημα στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog