Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

28-2-2023: Ημέρα θλίψης που «πάγωσε» όλη την Ελλάδα

- Advertisement -
  • Ημέρα θλίψης για την Ελλάδα, 28-2-2023. Η αμαξοστοιχία Inter City 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά στο ύψος της περιοχής Ευαγγελισμού με εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Από τη σύγκρουση που έγινε στις 28.02.2023 προκλήθηκε φωτιά στα μπροστινά βαγόνια που ξεπερνούσε τους 1000 βαθμούς κελσίου, ενώ επικράτησε πανικός.

Αν και στο σημείο υπάρχει διπλή γραμμή, για άγνωστο λόγο ο σταθμάρχης της Λάρισας οδήγησε την αμαξοστοιχία στη γραμμή καθόδου στην οποία κινείτο ήδη το εμπορικό τρένο.

Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα πώς συνέβη και βρέθηκαν στην ίδια γραμμή τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη με αποτέλεσμα 57 νέοι άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους δεδομένου ότι σε όλο το μήκος της η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη είναι διπλή.

Το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι ότι η επιβατική αμαξοστοιχία με αριθμό 62 βρέθηκε στο ρεύμα καθόδου – προς Αθήνα – στην οποία εκινείτο ήδη η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη γραμμή ανόδου – προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς φαίνεται να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος αν και αυτό μένει να διερευνηθεί.

Ο κατάλογος των νεκρών έφτασε χθες τους 57, αν και στην Ελληνική Αστυνομία έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι, ενώ 48 άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το παρακάτω βίντεο του Michael Miller καταγράφει τον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας και το χωριό Καστράκι στα Μετέωρα.

 

 

anagnostis.org

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog