Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Landys+Gyr: Από τον Ιούλιο του ’22 γνωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ για το εργοστάσιο παραγωγής μετρητών της Κορίνθου

- Advertisement -
  • Tι αναφέρει η ελβετική εταιρεία για την αλληλογραφία της με τον Διαχειριστή, στη δημοσιότητα τα έντυπα της υπεύθυνης δήλωσης και η συνοδευτική επιστολή σχετικά με το πού θα παραχθούν οι έξυπνοι μετρητές

Πρόσθετες διαβεβαιώσεις σχετικά με το εργοστάσιο που θα κατασκευαστούν οι έξυπνοι μετρητές παρέχει η ελβετική Landys+Gyr, τονίζοντας ότι από τον περασμένο Ιούλιο υπήρχε αλληλογραφία με το ΔΕΔΔΗΕ, η οποία πιστοποιούσε την αξιοποίηση της μονάδας της στην Κόρινθο.

Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα έχασε την προσφυγή που είχε ασκήσει στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, κατά της απόφασης του ΔΕΔΔΗΕ να την αποκλείσει από το διαγωνισμό για τους ψηφιακούς μετρητές, περνά σε επικοινωνιακή αντεπίθεση προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στο μεγάλο διαγωνισμό ύψους άνω του 1 δις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από τον περασμένο Ιούλιο είχε σταλεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ υπεύθυνη δήλωση παραγωγικής δυναμικότητας σχετικά με την μονάδα κατασκευής των έξυπνων μετρητών καθώς και συνοδευτική επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό.

Στην υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν για λογαριασμό της εταιρείας οι κ.κ Αριστείδης Παππάς, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος και Πέτρος Λαγκούβαρδος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, δηλώνεται ότι οι μετρητές που θα παραδοθούν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του διαγωνισμού για την προμήθεια των 7,3 εκ. μετρητών θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο. «Η παραγωγική μας δυναμικότητα στο ανωτέρω εργοστάσιο ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια μετρητές ετησίως».

Επιπλέον, η ελβετική εταιρεία σε συνοδευτικό έγγραφο προς το ΔΕΔΔΗΕ (αίτηση προεπιλογής στην διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος), αναφέρεται στην τεχνική και Επαγγελματική δυναμικότητα της παραγωγικής δυναμικότητάς της στην Κόρινθο.

Όπως επισημαίνει τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία συνέχισε να επενδύει στο ελληνικό εργοστάσιο, το οποίο αποτελεί σημαντικό κόμβο παραγωγής για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). «Το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής θα είναι υπεύθυνο για την κατασκευή των έξυπνων μετρητών και των μονάδων επικοινωνίας για το πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης» αναφέρει.

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές της αγοράς επιμένουν ότι η εταιρεία δεν ακολούθησε την τυπική διαδικασία του διαγωνισμού, η οποία προβλέπει ότι η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει στο Ενιαίο Ευρωπαϊκό Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ).

Πρόκειται για ένα Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης που χρησιμοποιείται σε διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων από αγοραστές και επιχειρήσεις. Εάν δεν αναγράφεται εκεί, λένε στελέχη της αγοράς, η δήλωση του εργοστασίου δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Μένει να αποδειχτεί η εγκυρότητα των ισχυρισμών.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Landys+Gyr, με την οποία επιβεβαιωνόταν η πρόσφατη απορριπτική απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και η δήλωση περί αξιοποίησης κάθε νομικής οδού για να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Η εταιρεία έχει περιθώριο δέκα ημερών από την ημέρα της απόφασης για να ζητήσει αίτηση ακύρωσης. Πιθανολογείται ότι θα το κάνει, έχοντας την δυνατότητα αν απορριφθεί να προσφύγει πλέον στο ΣτΕ και να τινάξει στον αέρα όλο το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

 

www.korinthia24.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog