Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μεγάλη πορεία στο Ναύπλιο – Η τραγωδία στα Τέμπη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

- Advertisement -

Mεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ναύπλιο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 56 νέους στην πλειοψηφία τους ανθρώπους.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχοι, φοιτητές και απλοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν μαζικά και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό, συνθήματα και καπνογόνα.

 

Σε ανακοίνωση τους τοπικά σωματεία αναφέρουν:

«Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας έχει στοιχίσει την ζωή σε 56 μέχρι σήμερα συνανθρώπους μας. Αριθμός που θα αυξηθεί εξαιτίας των δεκάδων αγνοουμένων.

 

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ!

Οι σιδηροδρομικοί όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση με εξώδικα και στάσεις εργασίας με αποκορύφωμα την παραίτηση πριν έναν χρόνο του προέδρου της επιτροπής για θέματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου. Όπως συνεχώς προειδοποιούσαν, το ατύχημα ήταν θέμα χρόνου!

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Η ύβρις που διαπράττει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση είναι αδιανόητη: επιχειρεί να ρίξει όλη την ευθύνη στον σταθμάρχη και στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους φοιτητές που θρηνούσαν τους νεκρούς συναδέλφους τους στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η παραδοχή της ενοχής της εξάλλου φαίνεται και από την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών.

 

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ!

Η ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, υπεύθυνη για την ασφάλεια των δρομολογίων προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της δεν ανέλαβε όπως ήταν υποχρεωμένη να επενδύσει στην ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων με την χρήση των αυτονόητων στις μέρες μας ηλεκτρονικών μέσων.

Όπως σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις έτσι και εδώ προτεραιότητα ήταν τα κέρδη και όχι η ασφάλεια των δρομολογίων! Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο! Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε με αίμα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ!

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!
ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!»

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. AΛΛOI ΑΔΑΕΙΣ. Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΡΑΦΟΥΝ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ, ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΛΕΒΟΥΝ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, ΟΙ ΣΥΡΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ, ΟΧΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΑΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΟΥΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΦΙΝΟΣ, Ο ΚΛΟΥΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΦΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΨΕΚΑΣ–57 ΕΔΩ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog