Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» 1η Πανελλήνια Συνάντηση Δασκάλων Παραδοσιακών Χορών και Χορευτικών Συγκροτημάτων

- Advertisement -

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. ΠΡΟΣΟΧΗ οι αιτήσεις συμμετοχής για τους Δασκάλους και τα Χορευτικά Συγκροτήματα ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες.

Αγαπητοί φίλοι & συνάδελφοι, σας προσκαλώ προσωπικά σαν Κώστας Γκιτέρσος να συμμετέχετε στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Δασκάλων Παραδοσιακού Χορού γιατί πιστεύω ότι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων όσων εμπλεκόμαστε στα θέματα του πολιτισμού.

Είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση της διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών, πέρα απ’ τα άλλα μέτρα, να οργανωθούν συναντήσεις-δραστηριότητες σε μόνιμη βάση.

Ο κάθε δάσκαλος θα πρέπει να θεωρεί την διατήρηση της παράδοσης του τόπου του, όχι μόνον ως μία διαδικασία που αρχίζει και τελειώνει με χορευτικές μιμητικές αναπαραστάσεις κάποιων στιγμών του παρελθόντος, αλλά με την ενεργή συμμετοχή του σε συναντήσεις και συζητήσεις που θα τον βελτιώσουν σαν άνθρωπο και θα τον βοηθήσουν εν τέλει στο έργο του. Είναι πλέον καιρός οι δάσκαλοι να θέσουμε νέους στόχους.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας για να γλεντήσουμε, να διασκεδάσουμε, αλλά και να συναντηθούμε, γιατί η διδασκαλία είναι ένας τρόπος έκφρασης, ένας τρόπος του “ομιλείν” και του “συνδιαλέγεσθαι”.

Περισσότερες πληροφορίες στο kelexoros.gr ή στο 6937007191

Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.)Κώστας Γκιτέρσος — Ειρήνη ΣιαμπέταΛορ. Μαβίλη 17Α, Τ.Κ. 412 21, ΛάρισαΤηλέφωνα: 6937007191, 2410530946e-mail: kelelarissas@gmail.comweb: https://www.kelexoros.gr/
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog