Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σωματειο Εργαζομενων ΔΕΥΑ Σικυωνιών: Καμμία ανοχή για την τραγωδία στα Τέμπη!

- Advertisement -

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων εκφράζει τη βαθιά θλίψη, το θυμό καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, στη πλειοψηφία νέα παιδιά.
Απαιτούμε να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια, ώστε να μην παραγραφούν οι ευθύνες για το «έγκλημα των Τεμπών». Αποτελεί τραγική ειρωνεία στον 21ο αιώνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η κίνηση στους σιδηροδρόμους να διεξάγεται χειροκίνητα, να μην υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του λαού.

Δεν αποδεχόμαστε «αποδιοπομπαίους τράγους» ούτε «κεραυνούς εν αιθρία» , όταν υπήρξαν σωρεία καταγγελιών από τους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους.

Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίσει ο λαός, τα παιδιά μας να πληρώνουν με το αίματους την εγκληματική λογική «κόστους – οφέλους» που είναι συνυφασμένη με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» των πάντων! Στην ίδια λογική προχωρά ολοταχώς η πλήρης ιδιωτικοποίησή του νερού, με βάση και το πολυνομοσχέδιο
έκτρωμα για την μετονομασία και διεύρυνση της ΡΑΕ, που η Κυβέρνηση φέρνει άρον – άρον για ψήφιση στη Βουλή!

Απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα, μέτρα που μόνο ο λαός μπορεί να τα επιβάλλει με την πάλη του.

Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους νεολαιίστικους φορείς και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα.

 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν σωματεία και άλλοι φορείς του νομού, την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 6.30μ.μ., πλατεία Περιβολάκια , στην Κόρινθο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κελλάρης Γιάννης 

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ντάνου Κική

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog