Δυναμικό παρών έδωσαν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Κορινθίας στην Κόρινθο στο μαθητικό συλλαλητήριο, ιαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία των Τεμπών

Aρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα.

«Οχι άλλα Τέμπη» , «Δολοφόνοι», ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα των παιδιών…

Τα παιδιά μίλησαν στην κάμερα του Korinthia24.gr και δήλωσαν την απέραντη οδύνη τους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που ως αποτέλεσμα είχε το θάνατο 57 ανθρώπων.

«Θέλουμε ασφάλεια» δηλώνουν οι μαθητές, «δεν μας εκφράζει η Ελλάδα του σήμερα».

Ηχηρό είναι το μήνυμα των παιδιών, που όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να λαμβάνουν υπ΄όψιν τους τα μηνύματά τους, που είναι άδολα, ανεπηρρέαστα και αυθόρμητα. Τα παιδιά λένε μόνο την αλήθεια, με το δικό τους τρόπο, με μέναν αυθορμητισμό και μια αφέλεια ίσως, που σε καθηλώνουν όμως.

Γιατί τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη κανένα. Γιατί τα παιδιά δεν φοβούνται. Γιατί τα παιδιά ξέρουν και ας μη μιλάνε πολλές φορές. Γιατί τα παιδιά αντιλαμβάνονται και ας νομίζουν κάποιοι το αντίθετο.

Γιατί τα παιδιά έχουν όνειρα και αξίες και κυρίως αθώα ψυχή!

Γιατί αν σωθεί το παιδί υπάρχει ελπίδα…Γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να σωπάσουν, γιατί τα παιδιά ρωτούν, απαιτούν.

Γιατί τα παιδιά θρηνούν και πενθούν όταν άλλα παιδιά σκοτώνονται. Ειλικρινά όμως, χωρίς να εκμεταλλεύονται κανένα γεγονός για πολιτικές σκοπιμότητες.

Γιατί τα παιδιά κάνουν ησυχία όταν κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν…

Αυτό έδειξαν σήμερα τα Γυμνασιόπαιδα και τα Λυκειόπαιδια όλων των σχολείων της Κορινθίας.

….και όλοι σώπασαν…. Σήμερα μίλησαν ΜΟΝΟ τα παιδιά…

 

Χαρα