Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Τέμπη: Συνεδριάζει το Υπουργικό για εκσυγχρονισμό σιδηροδρόμων – Μέτρα στήριξης των οικογενειών θυμάτων

- Advertisement -
  • Με αποκλειστικό θέμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και τον σχεδιασμό για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται επαναλάβει πως θα υπάρξει πλήρης έρευνα του δυστυχήματος και παράλληλα θα παρουσιάσει ένα αναλυτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα με στόχο έναν «σύγχρονο» σιδηρόδρομο.

Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης πρόκειται να ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την αυτοψία που έκανε σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη σε υποδομές, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να γίνει αναφορά στις αποζημιώσεις που θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες (θα ακολουθήσει εξειδίκευση από το υπουργείο Οικονομικών), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν και άλλα μέτρα (υπάρχει συνεννόηση για το θέμα αυτό και με τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας).

Το μήνυμα που θα εκπέμψει σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είναι πως οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε όλα τα επίπεδα και δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη. Και στη σημερινή παρέμβαση ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην ανάγκη να φωτιστούν παθογένειες του συστήματος και να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες Τετάρτη σειρά επαφών με Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες – τεχνοκράτες που έφτασαν στην Αθήνα μετά το αίτημα για παροχή τεχνογνωσίας που είχε υποβάλλει ο ίδιος στην πρόεδρο της Κομισιόν και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία με τον Καγκελάριο Σολτς, ζήτησε παροχή τεχνογνωσίας και από τη Γερμανία, η οποία έχει βιώσει μεγάλα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο παρελθόν.

www.ertnews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog