Σύμφωνα με την καταγγελία, 16χρονη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Λουτρακίου λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με ιδιωτικό ΙΧ από τους καθηγητές της.

 

Για να δημοσιευθεί το ρεπορτάζ, η δημοσιογραφική ομάδα του Korinthia24.gr επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε λόγω των δημοσιευμάτων και των αναδημοσιεύσεων του Τύπου πανελλαδικά, ο Υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Κέντρου Αθηνών κ.. Γιάνναρης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας και ζήτησε πληροφορίες για να ελέγξει το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες  και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα.

Πραγματικά  δώσαμε τις πληροφορίες μας στον κ. Γιάνναρη  και επίσης τον παραπέμψαμε στον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου για περαιτέρω διευκρινίσεις, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ!

Διαβάστε το άρθρο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 16χρονη μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της στο σχολείο και δεν…..υπήρχε ασθενοφόρο

 

«Ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ ώστε ασθενοφόρο να καταφθάσει στο σημείο. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το ασθενοφόρο θα φτάσει στο σχολείο μετά από μία ώρα!!!!!!  Ερχόταν από το Περιστέρι Αττικής !!!!» , αναφέρεται στο ρεπορτάζ, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και εξ αυτού του λόγου οι καθηγητές με κίνδυνο αποφάσισαν να μεταφέρουν τη μαθήτρια με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, το οποίο απέχει 5 λεπτά.

 

Η απάντηση του ΕΚΑΒ

 

Σε συνέχεια δημοσιεύματος (9/3/2023) τοπικής ιστοσελίδας της Κορινθίας και των αναφορών περί «ελλείψεως» ασθενοφόρου σε περιστατικό λιποθυμίας 16χρονης μαθήτριας του ΕΠΑΛ Κορίνθου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του ηλεκτρονικού συστήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, στις 20 Φεβρουαρίου 2023 το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε 2 κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορίνθου.

Συγκεκριμένα η πρώτη κλήση πραγματοποιήθηκε στις 11:48 και ενώ ήταν σε αναμονή απάντησης τερματίστηκε από τον καλούντα στα 3 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα (αξιοσημείωτο είναι πως ο αυξημένος όγκος κλήσεων καταγράφεται καθημερινά, λόγω πληθώρας τηλεφωνημάτων για γενικές πληροφορίες με αποτέλεσμα να προκύπτει αυξημένη αναμονή και για τις κλήσεις των πραγματικά επειγόντων περιστατικών…).

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε 2η κλήση στις 11:49 η οποία επίσης τερματίστηκε από τον καλούντα στα πρώτα 28 δευτερόλεπτα. Διερευνώντας ενδελεχώς το εν λόγω περιστατικό, διαπιστώθηκε πως ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορίνθου τελικά μετέφερε, συνοδεία νοσηλεύτριας του ΕΠΑΛ, την 16χρονη μαθήτρια με ιδιωτικό μέσο στο ΓΝ Κορίνθου.

Κατόπιν των προαναφερόμενων, δεν επιβεβαιώνονται οι συνομιλίες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας περί ενημέρωσης του καλούντα για καθυστέρηση του ασθενοφόρου λόγω του ότι ήταν καθοδόν από το Περιστέρι Αττικής.

Κατά συνέπεια το ΕΚΑΒ παραδέχεται ότι έγιναν οι κλήσεις από το Διευθυντή του σχολείου, ότι υπήρξε , αυξημένη αναμονή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τέλος παραδέχεται,ότι η μαθήτρια μεταφέρθηκε με ΙΧ στο Νοσοκομείο.

 

Επικοινωνήσαμε πριν λίγο με τον κ. Βασίλη Γιάνναρη, Υπεύθυνου του Επιχειρησιακού Κέντρου του ΕΚΑΒ, ο οποίος μας είπε αυτολεξεί

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΕΚΑΒ δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ, αλλά τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ΕΚΑΒ αλλά δεν πραγματοποιήθηκε συνομιλία. Ολες οι κλήσεις καταγράφονται στο ηλεκτρονικό μας σύστημα, διευκρινίζει.. Η πληροφορία που έδωσε για το Περιστέρι Αττικής αφορά σε παλαιότερο περιστατικό, το οποίο θα ελέγξουμε αν χρειαστεί!

Η δημοσιογραφική ομάδα του Korinhtia24