Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ στηρίζει αμέριστα το Διευθυντή του σχολείου

- Advertisement -

Με αφορμή ένα story που κυκλοφόρησε από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στο Instagramm, δημιουργήθηκε αναστάτωση όταν θεωρήθηκε ότι ο Διευθυντής του σχολείου, συνέδεσε το δυστύχημα των Τεμπών με τις απουσίες των μαθητών.

Το story που κυκλοφόρησε έλεγε «Οπως έκλαψαν οι μανάδες στα Τέμπη θα κλάψουν και οι μάνες σας» (για τις απουσίες)

Μάλιστα το θέμα ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο του Λουτρακίου ο δημοτικός σύμβουλος Ζάχος Αγγιστριώτης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ.

Την επόμενη μέρα του δημοτικού συμβουλίου, ακούγοντας τα λεγόμενα του κ. Αγγιστριώτη, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Ζαραφέτα, ο οποίος  δήλωσε

«Εγινε ένας παραλληλισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αναφέρθηκα στο δυστύχημα των Τεμπών και εξέφρασα την οδύνη μου. Στη συνέχεια επεσήμανα στα παιδιά να προσέχουν διότι φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς και αρκετοί μαθητές έχουν ήδη πολλές απουσίες. Διαστρεβλώθηκε αυτό, δεν ξέρω πως συνδυάστηκε από κάποιους μαθητές. Αφού όλο αυτό το δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί γονείς επικοινώνησαν μαζί μου, στους οποίους εξήγησα επακριβώς τι είπα. »

 

Τη στήριξη στο Διευθυντή εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Ο Διευθυντής μας ενημέρωσε λεπτομερώς για το τι ελέχθη κατά την πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Όπως μας ενημέρωσαν και μαθητές η αναφορά για τα Τέμπη όπως μεταφέρθηκε είναι αποκομμένη και προσωπική άποψη μιας μαθήτριας που δεν ήταν παρούσα.

 

Εμείς ως Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας και την εκτίμησή μας στο πρόσωπο του κ. Διευθυντού.

Γνωρίζουμε ότι τα ΕΠΑΛ είναι δύσκολα σχολεία, αλλά η πολύχρονη εμπειρία του, η εκπαιδευτική, παιδαγωγική και διοικητική του ικανότητα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και νιώθουμε ηρεμία και ασφάλεια γιατί τα παιδιά μας βρίσκονται σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

Το ενδιαφέρον του και η αγωνία του για την πρόοδο κάθε μαθητή είναι αμέριστο και αυτό προσπάθησε να εκφράσει στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Από την πρώτη στιγμή ό Διευθυντής απευθύνθηκε με προσωπικό  μήνυμα σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρισκόμαστε δίπλα στον Διευθυντή του σχολείου μας ο οποίος με συναισθηματική νοημοσύνη, ακεραιότητα και οργανωτική ικανότητα καθοδηγεί το σχολείο στον στόχο του, να έχουν τα παιδιά μας πρόσβαση στην καλύτερη εκπαίδευση και σε ένα σχολικό περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν κάποιος διευθυντής η καθηγητής η δάσκαλος παραλληριζει μια τραγωδία για μια άλλη “τραγωδία” που έρχεται, δεν νομίζω ότι θέλει να εκφραστεί με ειρωνεία η να προσβάλει την ήδη υπάρχουσα τραγωδία… Οι απουσίες είναι βαρύ πλήγμα στο τέλος κάθε έτους για κάθε παιδί.. Είναι και αυτό μια “τραγωδία”

  2. Για να θέλουμε να “εγκρίνουμε” τους Διευθυντές ανάλογα με τα λόγια του κανακάρη μας μάλλον μας χρειάζεται ψυχίατρος. Ας αφήσουμε τους εκπαιδευτικούς να κάνουν την δουλειά τους και ας συγκεντρωθούμε στο να κάνουμε την δική μας δουλειά στο σπίτι με τους χαρακτήρες και τοτς τρόπους των παιδιών μας.

  3. Γνωρίζουμε χρόνια τον διευθυντή του σχολείου είναι άριστος εκπαιδευτικός και φροντίζει πολύ για την πρόοδο των μαθητών. Να σταματήσουμε να τον πυροβολούμε και. να τον αφήσουμε να κάνει την δουλειά του

  4. Δεν είναι λόγος αυτός (ακόμη κι αν είναι αληθινός) να διωχθεί από το σχολείο. Όσοι τον ξέρουν, μιλάνε για έναν εξαίρετο άνθρωπο. Στο τέλος-τέλος, γράμματα μαθαίνει στα παιδιά για να μην καταντήσουν και αυτά φυγόπονοι έξω για δουλειές χαμάλικες και διαμονή μέσα σ’ένα shoebox εφ’όρου ζωής. Για να προκόψουν τα παιδιά και να ανθίσουν στη μόρφωση παλεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog