Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΕ ΑΑ με επικεφαλής το Γραμματέα της Δημήτρη Στρατούλη με το Προεδρείο του συλλόγου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης η Συσπείρωση

- Advertisement -
  • Επιτέλους, να δοθούν πραγματικές αυξήσεις συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους.

Αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ANYΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Δημήτρη Στρατούλη, τη Συντονίστριά της στη Θεσσαλονίκη Χριστίνα Σουλτανίδου και την Περιφερειακή Σύμβουλο Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με μέλη του Προεδρείου του συλλόγου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης η Συσπείρωση με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Βασίλη Παρτάλη.
Μετά τη συνάντηση ο Γραμματέας της ΛΑΕ ΑΑ Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις, που η κυβέρνηση χορήγησε από 1-1-2023 σε ένα μέρος των συνταξιούχων, εξαιρώντας το 40% από αυτούς (περίπου 1.000.000), δηλαδή όσους έχουν προσωπική διαφορά, που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποσχόμενη ότι θα τους δώσει εφάπαξ ένα μικρό επίδομα, καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των απωλειών της αγοραστικής δύναμης τους από το 2010 μέχρι σήμερα, αλλά και από την αύξηση του πληθωρισμού το 2021 – 2022.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν, αλλά να συνεχίσουν τους αγώνες τους για:

• Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις σε όλους τους, και σε αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, που να καλύπτουν ολόκληρη την αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού. Να θεσπιστεί για όλους τους η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεών τους.

• Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος Κατρούγκαλου, να επανέλθουν και να επανυπολογιστούν οι συντάξεις στα προ των μνημονιακών περικοπών επίπεδα.

• Να δοθούν τα αναδρομικά λόγω περικοπής των επικουρικών συντάξεων, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων άδειας σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια.

• Να επαναθεσπιστεί η χορήγηση τα δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους

• Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

• Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με αυξημένη δημόσια χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και να αναβαθμιστεί η υγειονομική περίθαλψη των συνταξιούχων.

Καλούμε τους συνταξιούχους να αρνηθούν την ψήφο τους στις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που διαχρονικά τους φτωχοποίησαν και να στηρίξουν εκλογικά τις πολιτικές δυνάμεις που ήταν, είναι και θα είναι πάντα στοn πλευρό τους, δηλαδή τις δυνάμεις της αντιμνημονιακής Αριστεράς.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ιδρυτης λαφαζανης παραιτηθηκε. Αυτο το κομμα απο ποιον διοικειται πλεον? Την αορατη αρχη κι αυτο? Την φιλικη εταιρεια?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog