Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το επιβλητικό ακρωτήριο που τις νύχτες φωτίζει το στολίδι του Κορινθιακού

- Advertisement -

Η ομορφιά αυτού του τόπου κρύβεται στο ακρωτήριο Μελαγκάβι και φωτίζεται από τον ομώνυμο φάρο. Ένας από τους μεγαλύτερους φάρους στον Κορινθιακό κόλπο, που βρίσκεται στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η διαδρομή ξεκινά μετά τους καταρράκτες και τα Ιαματικά Λουτρά στο Λουτράκι με κατεύθυνση το μεσόγειο χωριό Περαχώρα (10χλμ). Ο δρόμος ανηφορίζει τα Γεράνεια Όρη με τα σκόρπια μοναστήρια στις κατάφυτες πλαγιές. Σε κάθε στροφή ανοίγεται όλο και περισσότερη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και στα βουνά του Μοριά απέναντι. Στο βάθος ανατολικά διακρίνεται ακόμη κι ο Ισθμός της Κορίνθου. Στα δυτικά, αχνοφαίνεται το ακρωτήρι Μελαγκάβι που τις νύχτες φωτίζει ο φάρος του, το στολίδι του Κορινθιακού.

Στην είσοδο της Περαχώρας, ταμπέλες στη διασταύρωση κατευθύνουν αριστερά προς Λίμνη Βουλιαγμένης και Ηραίο (12 χλμ). Ο δρόμος βγαίνει από το χωριό διασχίζοντας περιβόλια και κτήματα με αραιές αγροικίες.

Τα περιβόλια διαδέχονται μικροί ελαιώνες. Αυτό το τμήμα της διαδρομής μέχρι τη λίμνη γίνεται σήμερα πολύ άνετα καθώς πρόσφατες εργασίες ασφαλτόστρωσης έχουν βελτιώσει σημαντικά το οδόστρωμα. Ο δρόμος καταλήγει στο ήρεμο τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης με το θαλασσινό νερό

 

  • Η ομορφιά αυτού του τόπου κρύβεται στο ακρωτήριο Μελαγκάβι και φωτίζεται από τον ομώνυμο φάρο

 

Πηγή: anagnostis.org

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog