Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρισμός: Πώς θα καλυφθούν 60.000 κενές θέσεις

- Advertisement -
  • Καθοριστική για την σταθερή ανάπτυξη του τουρισμού θα είναι η απόφαση της κυβέρνησης στο τέλος του μήνα, συνέχεια της υπ’ αριθμ.24424 ΚΥΑ, για το ύψος του ποσοστού των εργαζομένων ανά Περιφέρεια που θα επιτραπεί να περάσουν στην Ελλάδα από τρίτες χώρες, για δουλέψουν στον κλάδο με μορφή εξαρτημένης εποχικής εργασίας.

Ο στόχος είναι να καλυφθεί ένα σημαντικό ποσοστό από τις 60.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο των ξενοδοχείων και του επισιτισμού, που κυρίως προέκυψαν από το κλείδωμα του κλάδου επί δύο χρόνια, ώστε να δομηθεί εκ νέου η βάση που είναι κύριο στοιχείο, προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα μέρη του τουρισμού.

 

Οικονομικά αποτελέσματα

Στα 62,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους της Alpha Bank στο δ’ τρίμηνο 2022 ενώ για το το σύνολο του έτους διαμορφώθηκαν σε 398,0 εκατ. με τον CEO της Τράπεζας να σημειώνει ότι «το 2022 ήταν η κορύφωση μιας προσπάθειας τριών ετών μετασχηματισμού που αποκατέστησε το ισολογισμό μας, παρείχε βιώσιμα αποτελέσματα και επαναπροσδιόρισε την Alpha Bank ως τον κορυφαίο συνεργάτη για τις επιχειρήσεις».

Αύξηση κατά 37% των πωλήσεων με σταθερό καθαρό δανεισμό και μειωμένα χρηματοοικονομικά έξοδα​​ ανακοίνωσε η Yalco, ενώ η ​Eurohold σημείωσε αύξηση 77% των εσόδων και 52% των EBITDA​ και η Generali ανακοίνωσε αύξηση ασφαλίστρων και καθαρών κερδών το 2022 με εξαιρετικά ισχυρή κεφαλαιακή θέση​.

 

Η Credit Suisse παρασύρει τις αγορές​

Η αναταραχή στην Credit Suisse Group AG ταρακούνησε τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές και έπληξε το κλίμα στην αμερικανική αγορά προθεσμιακών συμβολαίων, καθώς οι επενδυτές παραμένουν σε εγρήγορση μετά τις χρεοκοπίες περιφερειακών τραπεζών την περασμένη εβδομάδα. Τα κρατικά ομόλογα γύρισαν υψηλότερα καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

 

Δημιουργία σταθμών υδρογόνου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκαν 26 έργα από 12 κράτη μέλη (Εσθονία, Γαλλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία και Ολλανδία), τα οποία θα λάβουν χρηματοδότηση για την εγκατάσταση υποδομών εναλλακτικών καυσίμων κατά μήκος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Θα λάβουν επιχορηγήσεις της ΕΕ συνολικού ύψους σχεδόν 189 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του μηχανισμού για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων (AFIF).

 

Αύξηση στις κατασκευές

Αύξηση 31,3% σημείωσε ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Δ΄ τριμήνου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2021 έναντι αύξησης 8,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

 

Homeporting ο Πειραιάς

Homeporting γίνεται φέτος το λιμάνι του Πειραιά για κρουαζιερόπλοιο Enchantment of the Seas της Royal Caribbean η οποία συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα. Το Enchantment of the Seas που φέτος το καλοκαίρι θα αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά από Μάιο έως Σεπτέμβριο και θα κάνει 7 νύχτες κρουαζιέρες προς Ελληνικά λιμάνια, όπως τη Μύκονο, Σαντορίνη, Χανιά, Κέρκυρα κ.α και λιμάνια της Αδριατικής, όπως το Κοτόρ στο Μαυροβούνιο και το Σπλιτ στην Κροατία.

 

Τα πιο δημοφιλή νησιά στην Ελλάδα

Για όποιον αγαπά τη φυσική ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τη ζεστή φιλοξενία και το νόστιμο φαγητό, τα ελληνικά νησιά είναι ιδανικός προορισμός για να επισκεφθεί κάποιος κάθε εποχή του χρόνου. Ποια όμως είναι τα πιο δημοφιλή στις αναζητήσεις των Ελλήνων.

 

Επανεκκίνηση εμπορικών διαπραγματεύσεων

Η ΕΕ και η Ταϊλάνδη ανακοίνωσαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια φιλόδοξη, σύγχρονη και ισορροπημένη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (ΣΕΣ), με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, ανοίγοντας τον δρόμο για βαθύτερους εμπορικούς δεσμούς με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στη Νοτιοανατολική Ασία και ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία της ΕΕ με αυτή την ακμάζουσα περιοχή.

 

Φυσικό αέριο: Οφέλη και ασφάλεια

Η «HENGAS ΑΕ» και το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνουν την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Το φυσικό αέριο στην Τρίπολη – Προδιαγραφές και Ασφάλεια Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου – Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου».

«Πράσινο» μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το σχέδιο για το νέο μουσείο της Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος, το οποίο διακρίθηκε στον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και θα αποτελεί το πρώτο «πράσινο» μουσείο της χώρας, παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρέστησαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, και ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Το νέο μουσείο που σχεδιάστηκε θα μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες μοναδικά ευρήματα από τις ανασκαφές, καθώς και ευρήματα από τις ανασκαφές του Μετρό που σήμερα βρίσκονται ακόμη και σε κοντέινερ.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog