Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μαύρες σημαίες στο Λουτράκι για την ιδιωτικοποίηση του νερού που περνά στο πολυνομοσχέδιο η ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -
  • Μαύρες σημαίες ύψωσαν σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λουτρακίου και ένα πανό στην είσοδο της δημοτικής επιχείρησης που έγραφε «Το νερό δεν πωλείται».

Σωρεία αντιδράσεων έχει επιφέρει η πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το νερό!

Μάλιστα υπό τη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, 1η Μαρτίου η Κυβέρνηση έφερε προς συζήτηση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο  με τίτλο ετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενλεργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)….

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός για τη βούληση της ΝΔ, ενώ γνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια, ιδιωτικοποίησης του νερού, στο εξωτερικό, απέτυχε παταγωδώς…

Ειδικά για το Λουτράκι, μια πόλη που είναι συνυφασμένη με το νερό, η πρόθεση της Κυβέρνησης έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις.

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δημόσιο, φυσικό και κοινωνικό αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδια τη ζωή.

Το νερό του Λουτρακίου δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, ζητούν φτηνό και υγιεινό νερό για όλους. Κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς του νερού. Αμεσες προσλήψεις στη ΔΕΥΑ για να καλυφθούν οι ανάγκες. Επιχορήγηση για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Το νερό του Λουτρακίου ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Οι πολίτες το προστάτεψαν ακόμα και ενάντια στη Χούντα….και θα το ξανακάνουν!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που ξεπουλάει το νερό στους ιδιώτες!

Χ@ra

 

(Σε λίγο το βίντεο με τις δηλώσεις του Προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, Τάσου Μαστραντωνάκη)

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καποτε, ο συγχωρεμενος, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ειχε πει το εξης ευστοχοτατο και καταπληκτικο, αφορώσας αυτο, εις στον επισης, συγχωρεμενο πατερα του σημερινου πρωθυπουργου: “Έλληνικέ λαέ, καθημερινα να προσεχεις, να παρακολουθεις και να κοιτας, καθως επισης, και να παρατηρεις επισταμενως, συνεχως και ανελλιπως, το εαν τοσο η Ακρόπολη, οσο και ο Παρθενώνας, αλλα και οι “Στύλοι του Ολυμπίου Διός”, εξακολουθουν να βρισκονται αυτοι, εις στην θεση τους (υπαινισότανε ξεπούλημα, σαφώς), για οσο διαστημα ο Μητσοτσάκης θα ητο αυτος, πρωθυπουργός”… Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog