• Μαύρες σημαίες ύψωσαν σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λουτρακίου και ένα πανό στην είσοδο της δημοτικής επιχείρησης που έγραφε «Το νερό δεν πωλείται».

Σωρεία αντιδράσεων έχει επιφέρει η πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το νερό!

Μάλιστα υπό τη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, 1η Μαρτίου η Κυβέρνηση έφερε προς συζήτηση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο  με τίτλο ετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενλεργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)….

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός για τη βούληση της ΝΔ, ενώ γνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια, ιδιωτικοποίησης του νερού, στο εξωτερικό, απέτυχε παταγωδώς…

Ειδικά για το Λουτράκι, μια πόλη που είναι συνυφασμένη με το νερό, η πρόθεση της Κυβέρνησης έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις.

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δημόσιο, φυσικό και κοινωνικό αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδια τη ζωή.

Το νερό του Λουτρακίου δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, ζητούν φτηνό και υγιεινό νερό για όλους. Κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς του νερού. Αμεσες προσλήψεις στη ΔΕΥΑ για να καλυφθούν οι ανάγκες. Επιχορήγηση για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Το νερό του Λουτρακίου ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Οι πολίτες το προστάτεψαν ακόμα και ενάντια στη Χούντα….και θα το ξανακάνουν!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που ξεπουλάει το νερό στους ιδιώτες!

Χ@ra

 

(Σε λίγο το βίντεο με τις δηλώσεις του Προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, Τάσου Μαστραντωνάκη)