Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα παιδιά του «Erasmus» υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος – Εξαιρετικές εντυπώσεις από την φιλοξενία στην Σολυγεία

- Advertisement -

Τις εξαιρετικές εντυπώσεις τους για την περιοχή, τους ανθρώπους και την φιλοξενία μετέφεραν στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνοδεύουν από το Γυμνάσιο του Πόρτο, και φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στην Σολυγεία. Οι 5 μαθητές και οι 2 καθηγητές αγγλικών που τους συνοδεύουν βρίσκονται στο Δήμο Κορινθίων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, ενός προγράμματος που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν όχι μόνο να γνωρίσουν νέους τόπους και νέους πολιτισμούς αλλά να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και φιλίες.

 

«Στηρίζουμε προγράμματα σαν το Erasmus γιατί δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά μας να γίνουν πολίτες του κόσμου! Να αποκτήσουν μια φιλοσοφία συνεργασίας και συναδέλφωσης η οποία είναι απαραίτητη στην εξέλιξη, στην επένδυση και στην προοπτική. Είμαι χαρούμενος που υποδέχτηκα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Πόρτο κυρίως διότι είδα στα πρόσωπά τους την ικανοποίηση από την εμπειρία και την φιλοξενία  του τόπου μας και άκουσα στα λόγια τους τον ενθουσιασμό και την ωφέλεια της συμμετοχής τους. Ως δήμος είμαστε κοντά σε τέτοια προγράμματα και με όποιο τρόπο μπορούμε τα ενθαρρύνουμε!»

 

Τα παιδιά συνόδευε στην επίσκεψη τους στον Δήμαρχο Κορινθίων ο Πρόεδρος της Β Β’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων κ.Τάσος Ταγαράς ο οποίος μαζί με το Γυμνάσιο Σοφικού, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές, φροντίζουν για την διαμονή, την φιλοξενία, την περιήγηση, τις κοινές δράσεις !Τα παιδιά του Σοφικού αναμένεται να ανταποδώσουν την επίσκεψη στα πλαίσια του Erasmus

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι κάνουμε στον τόπο μας. Φιλοξενούμε ξένα ποιοτικά παιδιά με θέληση για μόρφωση και ενθουσιασμό για τα γράμματα, ενώ την αμόρφωτη και ανορθόγραφη σκαρταδούρα τη διώχνουμε εκτός συνόρων και ησυχάζει το κεφάλι μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog