Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τώρα: Στην Αρχαία Ολυμπία το Λουτράκι παραλαμβάνει τους 8ους παγκόσμιους εργασιακούς αγώνες (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, βρίσκονται αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Γεώργιος Οικονόμου και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

  • Γράφει η Χαρά Βαραβέρη

Το μεσημέρι αναχώρησαν για την Αρχαία Ολυμπία, ο δήμαρχος κ. Γκιώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, Αθανάσιος Παπαθανασίου, Σωτήρης Πέρρας, Σπύρος Ράτης,Αθανάσιος Μουζάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Καραπανάγος, Ιωάννης Γλυκοφρύδης, Ζαχαρίας Αγγιστριώτης, ο τοπικός σύμβουλος Πισίων κ. Δημήτρης Λάμπρου και δημοσιογράφοι, με σκοπό να παρευρεθούν στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου Φιλοξενίας των Παγκόσμιων Αθλητικών Αγώνων Εργαζομένων και Ερασιτεχνών, που θα διεξαχθούν το 2025 στο Λουτράκι.

 

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που στην κυριολεξία έκλεψε το Λουτράκι από τα χέρια των Κορεατών και συγκεκριμένα από την πόλη Μπουσάν (Νότια Κορέα) που ήταν η μεγάλη αντίπαλος στη διεκδίκηση των αγώνων .

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης, συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο της CSIT στη Ρώμη, (το Νοέμβριο του 2022), όπου παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση διεκδίκησης των αγώνων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Hellenic Organization for Company Sport & Health και τον εκπρόσωπό του κ. Νίκο Κερασοβίτη. ( πρόεδρος HOCSH)

Η πρόταση διεκδίκησης παρουσίασε το Λουτράκι ως ελκυστικό προορισμό, με σύγχρονες αθλητικές υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας. Μάλιστα, υπήρξε δέσμευση για υλοποίηση των αγώνων με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Οπως αναφέρεται από την CSIT το Λουτράκι κέρδισε τη φιλοξενία των αγώνων διότι η υποψηφιότητά του είναι περισσότερο εναρμονισμένη με την φιλοσοφία της επιτροπής.

 

Αναμένονται πάνω από 5.000 αθλητές και συνοδοί.

Ενα αθλητικό γεγονός που αποτελεί παγκόσμια βεβαίως διαφήμιση για την πόλη του Λουτρακίου!

 

.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog