Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοιξιάτικος σήμερα ο καιρός – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

- Advertisement -
  • Αλλάζει ο καιρός από την προσεχή Δευτέρα (27.3.2023) και το τοπίο από ανοιξιάτικο, θα γίνει χειμωνιάτικο με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και κάτω από τα 800 μέτρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από το απόγευμα της Δευτέρας από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Το μενού θα περιλαμβάνει ισχυρούς νοτιάδες, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Την Τρίτη (28.3.2023) ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα υπάρχουν έντονες βροχές, αλλά και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα. Για την ερχόμενη Τετάρτη (29.3.2023) και την Πέμπτη (30.30.2023) δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25-03-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη χώρα, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με τοπικές ομίχλες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-03-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι με βελτίωση από το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-03-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-03-2023

Τη Δευτέρα, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ, ενώ την Τρίτη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog