Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από μειονεκτική θέση ο 6ος υποψήφιος του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

- Advertisement -

7 με 8 Απριλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα

Στις 19 Φεβρουαρίου ύστερα από την συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος έγιναν γνωστά τα 5 από τα 6 ονόματα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Κορινθίας και αυτά είναι ο νυν βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός, η πρώην βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη, η δικηγόρος Έλενα Κονομόδη, ο πρώην γενικός γραμματέας Γιώργος Δέδες και η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της Κ.Ε. ξεκίνησαν διάφορα σενάρια που αποκάλυπταν ότι ο έκτος υποψήφιος του ψηφοδελτίου είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπος Κασίμης ενώ άλλα σενάρια έδιναν ως είδηση ότι ο έκτος υποψήφιος είναι ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής του νομού Γιώργος Τσόγκας.

Η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων στα ψηφοδέλτια που καταρτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά την γνώμη μου λάθος στην περίπτωση της Κορινθίας αφού ο Χαράλαμπος Κασίμης αλλά και ο Γιώργος Τσόγκας έπρεπε να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο. Ο πρώτος-ως γνώστης του αντικειμένου- άφησε το δικό του θετικό αποτύπωμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ ο δεύτερος ήταν βουλευτής και αρκετά έμπειρος.

Η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια όμως δεν είναι επί της παρούσης και είναι απόλυτα σεβαστή αφού είναι καταγεγραμμένη στο καταστατικό του κόμματος.

Το ζήτημα που δημιουργείται είναι ότι ο έκτος υποψήφιος, όποιος από τους δύο επιλεχθεί ,θα έχει πολύ λίγο χρόνο μπροστά του να προετοιμαστεί και θα ξεκινήσει από μειονεκτική θέση την προεκλογική του καμπάνια.

Σύμφωνα με αυτά που διαρρέουν στον Τύπο οι εκλογές θα γίνουν στις 21 ή στις 28 Μαΐου. Η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 8 Απριλίου. Στις 9 Απριλίου είναι η Κυριακή των Βαΐων και την επόμενη μέρα ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα. Είθισται την Μεγάλη Εβδομάδα να αναστέλλονται οι προεκλογικές εργασίες των υποψηφίων οπότε χάνεται και άλλος χρόνος.

Για να καταλάβετε, ο έκτος υποψήφιος που θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία ουσιαστικά από την επόμενη μέρα του Πάσχα που είναι η 17η Απριλίου και θα έχει μπροστά του ένα μήνα περίπου μέχρι τις εκλογές. Καθόλου δίκαιο κατά την άποψή μου.

Κλείνοντας, προς ενημέρωση των αναγνωστών να θυμίσουμε ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν από την Κορινθία ο Γιώργος Ψυχογιός, η Μαρία Θελερίτη, ο Φάνης Κουρεμπές και ο Γιώργος Δέδες.

 

Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 8 Απριλίου για να δούμε τον έκτο υποψήφιο.

 

Mifi(Μιχάλης Φιλιάνδρας)

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τζάμπα φαγωνονται βρε παιδιά …αφού και πάλι ένας θα βγει στον Νομό… ΣΥΡΙΖΑ δύο,και πάλι όμως δύσκολο έως χλωμό…τι;να πηγαίνω στην ουρά στης τράπεζες που δεν έχουμε εδώ να στηνομαι να βγάλω λεφτά.παλι capital control θέλετε;;;;;;;;;

  2. Φυσικα του συριζα. Δεν προλαβαιναν να μαθουν γραμματα κι αυτοι διοτι αναλωθηκαν οχι σε κουβαλημα σακων αλευριου, αλλα σε ταξικους αγωνες.😂😂😂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog